22 C
Oradea
21 iulie 2024
spot_img

Controale la pensiuni și hoteluri în preajma Rusaliilor

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Pompierii militari alături de bihoreni, în minivacanța prilejuită de Rusalii

Peste 200 de pompieri bihoreni la datorie

Pentru siguranța cetățenilor, pe perioada minivacanței ocazionate de sărbătoarea Rusaliilor, peste 200 de pompieri militari bihoreni vor fi la datorie 24 de ore din 24, fiind pregătiți să intervină în orice clipă, pentru salvarea și protecția vieților și bunurilor oamenilor, numărul forțelor și mijloacelor de intervenție fiind suplimentat în cazul producerii unor evenimente de amploare.

La urgențele medicale vor interveni, la nivel județean, cele 11 echipaje ale SMURD Bihor, din care 10 echipaje de pompieri militari paramedici din cadrul subunităților inspectoratului, cu 10 ambulanțe de tip B2 și două autospeciale pentru transport victime multiple, respectiv echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, cu două ambulanțe de terapie intensivă, din care una cu specific neonatologic și cu autospeciala medicului de urgenţă.

Controale ale Inspecției de Prevenire

În scopul preîntâmpinării situațiilor de urgență pe timpul acestei minivacanțe, când mulți dintre cetățeni se vor deplasa în zone turistice, personalul Inspecţiei de Prevenire a ISU BH a efectuat, în ultimele două săptămâni, controale la unități de turism și zonele de agrement amenajate de ocoalele silvice de stat și private din întreg județul.

Pe timpul controalelor executate, inspectorii de prevenire au înlăturat cauzele potențial generatoare de situații de urgență și au verificat modul în care sunt respectate normele de apărare împotriva incendiilor, căile de acces și evacuare și dotarea cu mijloace de primă intervenție.

Recomandările pompierilor pentru o minivacanță în siguranță

Având în vedere faptul că, în această minivacanță, unii dintre dumneavoastră veți alege să vă petreceți timpul liber în mijlocul naturii, pentru prevenirea unor evenimente nedorite, vă adresăm rugămintea să nu faceţi foc decât în locurile permise şi amenajate în acest sens, curăţând terenul din jur de orice se poate aprinde, să nu aprindeți focul pe timp de vânt, să preparați hrana numai în locurile de popas amenajate, având la îndemână mijloace pentru stingerea focului și să nu părăsiți focul făcut, înainte de a vă asigura de stingerea lui completă.

În cazul în care optați să mergeți la scăldat, vă recomandăm să vă scăldați doar în locuri special amenajate pentru înot şi să respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului, să nu vă aventuraţi în apă când sunteţi seara târziu sau pe timp de noapte și să nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat mult timp la soare.

În nicio situație, nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi în apă sau în proximitatea apei, nici măcar în piscinele achiziţionate special pentru cei mici. Chiar dacă știu înota, copiii sunt imprevizibili, iar echipamentele pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare gonflabile) nu sunt în totalitate eficiente, de aceea copiii se vor scălda doar sub supravegherea atentă și permanentă a unui adult.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri