22 C
Oradea
21 iulie 2024
spot_img

Evaluarea Națională. În Bihor nu au existat candidați eliminați în cadrul primei probe. Peste 400 de elevi au absentat

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale, sesiunea 2024

Elevii de clasa a VIII-a susțin azi, 25 iunie, prima probă din cadrul Evaluării Naționale 2024, cea la Limba și literatura română.

La această probă au fost prezenți în Bihor 4.408 candidați, din numărul de 4.824 de candidați înscriși.

Nu au existat situații de candidați care să susțină examenul cu subiecte de rezervă, nici situații de candidați eliminați.

Reamintim că la nivelul județului Bihor sunt constituite 41 de centre de examen și un centru de evaluare cu o subcomisie.

Joi, 27 iunie 2024 se va desfășura proba la Matematică, iar vineri, 28 iunie 2024 la Limba și literature maternă

Primele rezultate se vor afișa pe data de 3 iulie 2024 până la ora 14.00, iar rezultatele finale pe data de 9 iulie 2024.

Comunicarea rezultatelor obținute la examenul de evaluare națională se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia.

În fiecare zi probele scrise pentru examenul de Evaluare Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, încep la ora 9.00. Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30.

Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare.

La expirarea celor două ore acordate pentru redactarea lucrării scrise, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei elevi rămân în sală până la scanarea ultimei lucrări.

Colțul lucrării conținând datele personale ale elevului nu se închide și nu se lipește, secretizarea urmând să fie realizată în platforma destinată evaluării digitalizate după încărcarea acesteia.

La Evaluarea Națională 2024 toate lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată.

Profesorii asistenţi scanează lucrarea în prezenţa elevilor și o verifică. 

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri