22 C
Oradea
21 iulie 2024
spot_img

Elev din Bratca, dat afară din examenul de Bacalaureat. Tânărul intrase cu telefonul mobil în sală

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

În județul Bihor, la a doua probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2024 (proba obligatorie a profilului) au fost prezenți 3.612 candidați din 3.667 înscriși. Nu au participat 54 candidați.

Un candidat de la Liceul Teoretic nr.1 Bratca a fost eliminat din Centrul de Examen organizat la Colegiul Tehnic ”Alexandru Roman” Aleșd. Acesta avea un telefon mobil asupra lui, fapt interzis de metodologia de examen.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

  Primele rezultate de la probele scrise se vor afișa în data de 8 iulie 2024 până la ora 12,00, iar contestațiille se vor depune în aceeași zi în intervalul orar 12,00 – 18,00.

  În perioada 09 – 11 iulie 2024 se vor rezolva contestațiile.

  Rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

  Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

  Rezultatele finale se vor afișa pe data de 12 iulie 2024.

  În sesiunile anului 2024, activitățile din cadrul examenului național de bacalaureat se realizează utilizând platforma dedicată evaluării digitalizate.

  - Publicitate -spot_img

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Urmărește-ne pe...

  - Publicitate -spot_img

  Ultimele Știri