22 C
Oradea
21 iulie 2024
spot_img

Cod galben și cod portocaliu de furtuni pentru județul Bihor

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Recomandările pompierilor bihoreni pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de furtuni

În contextul avertizării COD PORTOCALIU transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă pentru județul Bihor, azi, 8 iulie, până la ora 21.15 și a atenționării COD GALBEN, valabilă până la ora 21.40, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor recomandă cetățenilor, ca pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Data emiterii : 08-07-2024 ora 20:40Nr. mesajului : 1Valabil de la : 08-07-2024 ora 20:50 până la : 08-07-2024 ora 21:40

In zona : Județul Bihor: Salonta, Sânmartin, Tinca, Batăr, Nojorid, Hidișelu de Sus, Tulca, Lăzăreni, Husasău de Tinca, Cefa, Sănnicolau Romăn, Mădăraș, Gepiu, Mădăras;

Se vor semnala : Averse torențiale care vor acumula 15…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului/ vijelie, grindină.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : PORTOCALIU
Data emiterii : 08-07-2024 ora 20:22Nr. mesajului : 3Valabil de la : 08-07-2024 ora 20:35 până la : 08-07-2024 ora 21:15

In zona : Județul Bihor: Marghita, Popești, Suplacu de Barcău, Tăuteu, Balc, Abram, Boianu Mare, Viișoara;

Se vor semnala : Averse torențiale care vor acumula 25…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.

Totodată, recomandăm bihorenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri