22 C
Oradea
21 iulie 2024
spot_img

Cod portocaliu de furtuni în Bihor. A fost emis mesajul Ro-Alert.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, azi, 09 iulie, în intervalul orar 15.00 – 16.00, vor fi ploi torențiale care vor acumula 25…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină, în zona de munte a județului Bihor, respectiv zona de munte a localităților: Aleșd, Bratca, Vadu Crișului, Șuncuiuș, Aștileu, Finiș, Lunca, Șoimi, Vașcău, Țețchea, Aușeu, Măgești, Roșia, Bulz, Uileacu de Beiuș, Cărpinet, Drăgești, Copăcel, Vârciorog, Nucet, Tărcaia, Lazuri de Beiuș, Criștioru de Jos, Șinteu.

Pentru protejarea populației din zonele vizate de Codul Portocaliu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a transmis mesaj RO-ALERT.
Pompierii militari bihoreni recomandă cetățenilor, ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.

Atenție unde parcați autoturismele!
Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Curăţaţi şanţurile şi rigolele!

De asemenea, pentru prevenirea și limitarea efectelor ploilor abundente, pompierii bihoreni vă recomandă să curăţaţi şanţurile şi rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri