22 C
Oradea
21 iulie 2024
spot_img

Restricții de circulație pe drumurile județene din Bihor, din cauza caniculei

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Consiliul Județean Bihor instituie, în perioada 12.07 – 14.07.2024, în intervalul orar 10:00 – 20:00, restricții de circulație pe drumurile județene pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Aceste restricții sunt impuse ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie. ANM menționează că „în perioada 12.07 – 14.07.2024 canicula se va intensifica în Crișana și Banat, implicit în județul Bihor, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37 – 41 de grade”.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Sunt exceptate: transporturile de persoane, transporturile de animale vii și de produse perisabile, vechicule care participă la intervenții în caz de forță majoră, transporturile funerare, transporturile poștale, transporturile cu echipamente de prim ajutor, transporturile pentru distribuirea de carburanți, transporturi de mărfuri sub temperatură controlată, transporturi pentru tractări vehicule avariate, transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate, transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată,  transporturi de produse provenite din exploatări agricole și transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

De asemenea, sunt exceptate utilajele proprii ale Consiliului Județean Bihor și ale firmelor care au contracte de lucrări în derulare cu instituția.

Rețeaua de drumuri județene din Bihor este de peste 900 de kilometri.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri