Atelier de educație muzeală
Dinozaurii din România
Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor, al Primăriei Municipiului Oradea și în parteneriat cu Visit Oradea, „Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Hotel Continental Forum Oradea, Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor” și AutoGrand Oradea, Skoda România (partener de mobilitate), organizează în cadrul atelierelor Tipografiei de idei | #hailamuzeu, ediția a II-a, atelierul de educație muzeală Dinozaurii din România. Acesta va avea loc în data de 20 august 2024 în limba română (orele 10:00-12:00 și 12:00-14:00) și 21 august în limba maghiară, orele 10:00-12:00, la sediul Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr. 1/A).
Activitatea este dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 7-12 ani și va cuprinde:
– o prezentare Power Point;
– observarea unor fosile de dinozauri;
– jocuri și activități interactive;
– vizitarea expoziției permanente de Științele Naturii – Secțiunea Paleontologie, din cadrul Muzeului Țării Crișurilor.
Copiii vor primi răspuns la următoarele întrebări:
– ce sunt dinozaurii și când au trăit?
– cine descoperă oasele de dinozauri?
– cu ce s-au hrănit și cum se apărau dinozaurii?
– unde și când au trăit dinozaurii în România?
– ce alte animale au trăit împreună cu dinozaurii?
– cum au dispărut dinozaurii?
Activitățile sunt organizate și susținute de László Veress, muzeograf, Serviciul Științele naturii și Muzee memoriale, și Erika Posmoșanu, restaurator, Laboratorul de Restaurare Paleontologie din cadrul Muzeului Țării Crișurilor.
Atelierul se desfășoară cu grup de minim 5 și maxim 20 de copii. Taxa de participare este de 20 lei/copil, iar înscrierile se pot face accesând următorul formular de înscriere: https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8 .