Rieni / Coliziune pe contrasens.
La data de 21 august, la ora 17.02, polițiștii din cadrul Poliției orașului Ștei au fost sesizați, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 că, în afara localității Rieni, județul Bihor, s-a produs un accident rutier.
Din investigațiile efectuate de polițiștii Biroului Rutier Beiuș și de cei ai Secției nr.10 de Poliție Rurală Ștei, la fața locului, s-a constatat că, un tânăr de 19 ani, din comuna Finiș, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe D.N.76, înspre Ștei, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, într-o curbă la stânga, în condiții de carosabil umed, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi pătruns pe sensul opus de circulație și ar fi intrat in coliziune cu un autoturism, condus regulamentar, din sens opus, de o femeie de 39 de ani, din comuna Tărcaia, județul Bihor.
În urma accidentului rutier, atât femeia care conducea cel de-al doilea autoturism, cât și un tânăr, de 16 ani, din comuna Tărcaia, județul Bihor, pasager în același vehicul, au suferit leziuni pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital.
Ambii conducătorii de vehicule au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar tânărul care conducea primul autoturism a fost testat preliminar și cu aparatura drugtest din dotare, rezultatul fiind negativ.
Polițiștii Biroului Rutier Beiuș continuă cercetările în cauză, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.
A T E N Ț I E !
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv!
Alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice.
Alcoolul și drogurile afectează capacitățile unui conducător auto: afectează judecata (în special capacitatea de a aprecia corect distanțele, precum și nivelul de risc), induc vigilență scăzută, reacție întârziată, somnolență și scăderea acuității vizuale.