Oradea Festifall s-a încheiat fără incidente majore de tulburare a ordinii și liniștii publice
În toate cele trei zile de festival, jandarmii bihoreni alături de jandarmi de la Gruparea Mobilă Cluj-Napoca și celelalte structuri ale 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐀𝐟𝐚𝐜𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐞 au acționat, în scop preventiv, în ceea ce privește săvârșirea de fapte antisociale, supravegherea modului de executare a controlului în zona punctelor de acces, dar și pentru gestionarea operativă a oricăror fapte care ar fi putut aduce atingere climatului de ordine și siguranță publică.
Datorită unei colaborări eficiente între organizatori, jandarmerie și restul instituțiilor implicate, obiectivele principale ale forțelor de ordine, realizate în scopul prevenirii incidentelor au fost îndeplinite cu succes, evenimentul desfășurându-se fără incidente semnificative, în ciuda numărului mare de participanți.
Pe timpul desfășurării festivalului, au fost constatate abateri de la normele legale, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale, cu amendă în cuantum de 4.100 lei.
Faptele pentru care s-au aplicat sancțiunile au vizat, în principal, încălcarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancționarea unor fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
De asemenea, jandarmii au intervenit pentru a opri activitatea infracțională într-un caz legat de deținerea de substanțe interzise.
Jandarmii și polițiștii bihoreni au desfășurat, sâmbătă, 12 octombrie și duminică, 13 octombrie, activități de informare și prevenire dedicate în principal copiilor și tinerilor.
Aceștia au avut posibilitatea de a învăța, prin joc, cum să evite implicarea în fapte antisociale, au aflat informații despre efectele negative ale consumului de alcool, tutun și substanțe interzise și deasemenea au învățat principalele reguli de circulație și siguranță atunci când se află pe strada și în comunitate.
Totodată, părinții au primit sfaturi și recomandări despre modalități de a supraveghea îndeaproape activitatea copiilor atât acasă și la școală, dar și în mediul online.
Astfel de activități vor continua și în școlile din municipiul Oradea și județul Bihor, fiind menite să contribuie la reducerea victimizării în rândul minorilor și dezvoltarea tinerelor generații prin educație și formare în sensul respectării legislației.