12.8 C
Oradea
7 noiembrie 2024
spot_img

Ziua Armatei Române, sărbătorită pe platoul din fața Catedralei Episcopale „Învierea Domnului”

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Primarul Florin Birta, alături de viceprimarii Antonia Nica și Teofil Filimon, au participat azi la ceremonia dedicată Zilei Armatei Române

Astăzi, 25 octombrie, primarul Florin Birta, împreună cu viceprimarii Antonia Nica și Teofil Filimon, au luat parte la manifestările dedicate Zilei Armatei Române, organizate la Statuia lui Mihai Viteazul, pe platoul din fața Catedralei Episcopale „Învierea Domnului”.

Evenimentul a fost organizat de Garnizoana Oradea și Instituția Prefectului Județului Bihor, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea.

Ceremonialul militar-religios a inclus salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului Național și un Te Deum, urmat de alocuțiuni despre importanța evenimentului.

În discursul său, prefectul județului Bihor, Marcel Dragoș, a declarat: „Dragi camarazi, vă mulțumesc pentru dăruirea și curajul de care dați dovadă zi de zi. Sunteți exemple vii ale spiritului de sacrificiu și patriotism, iar datorită vouă, în România se poate trăi în siguranță și liniște. Prin tot ceea ce faceți, purtați mai departe tradiția de glorie a Armatei Române, contribuind la consolidarea unei națiuni puternice și unite. În această zi specială, ne înclinăm în fața tuturor celor care au servit și servesc în Armata României. Onoare și respect semenilor noștri! La mulți ani, Armatei Române! Dumnezeu să binecuvânteze România!”

În semn de omagiu și recunoștință față de soldații care au luptat și s-au jertfit pe câmpul de luptă, primarul Florin Birta și viceprimarii municipiului Oradea au depus o coroană de flori la Statuia lui Mihai Viteazul.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea detașamentului de onoare și cu onorul muzicii militare.

Context istoric

Ziua Armatei Române este sărbătorită anual pe 25 octombrie, marcând victoria Armatei Române în Bătălia de la Carei din 1944, care a dus la eliberarea ultimei localități de sub ocupația horthysto-hitleristă. Această victorie simbolizează reîntregirea teritoriului național în Al Doilea Război Mondial.

Cu această ocazie, în toată țara se organizează ceremonii și parade militare, oferind ocazia de a exprima recunoștința față de sacrificiile făcute de soldați pentru apărarea țării.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri