În acest an, cu ocazia a 100 de ani de la apariția revistei eparhiale „Vestitorul” și a Anului Sfânt 2025, a avut loc la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea o masă rotundă cu reprezentanții mass-media din Oradea, la care au participat peste 20 de jurnaliști, corespondenți radio și tv, de la publicații precum: Bihoreanul, Crișana, Observatorul Bihorean, Agerpres, Oradea24.ro, România TV, Graiul Sălajului, Buletin de Carei, Maria TV și Radio Maria România. Acestora li s-au alăturat oaspeți din Cluj-Napoca – de la Via Cluj TV, RFI, Transylvania Today, UBB Core, revista „La Società”– , și jurnalista Paula Rusu din București, de la Euronews România.
În mijlocul lor s-a aflat Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, care a vorbit celor prezenți despre mesajul Papei Francisc pentru Ziua Comunicațiilor Sociale din acest an, îndemnându-i să trăiască speranța creștină și să răspândească „fârmiturile de bine” care fac „lumea mai puțin surdă la strigătul celor din urmă”.
În deschidere, părintele Olimpiu Todorean, redactor coordonator al revistei „Vestitorul” de peste două decenii a prezentat evoluția acestei reviste în cei 100 de ani de la fondare. Prezentând în oglinda timpului publicația, au fost reiterate fragmente din primele numere ale publicației, prezente de asemenea în format fizic.
Sub egida „Jurnaliștii, naratori ai speranței” inspirat din Jubileul jurnaliștilor de la Roma, a urmat un moment de discuții deschise a celor prezenți, moderat de Mihaela Caba-Madarasi, responsabil al Biroului de Presă EGCO, care a dorit să atingă trei puncte principale: dezarmarea comunicării în contextul actual, speranța ca proiect comunitar și semne de speranță în practica jurnalistică. Participanții au avut ocazia să împărtășească propriile experiențe și să reflecteze la provocările actuale ale comunicării precum: impactul noilor tehnologii, viitorul acestora și destinul mijloacelor clasice de comunicare în masă.
Mulțumind tuturor celor prezenți pentru că au răspuns invitației la această inițiativă a Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, Preasfințitul Virgil și-a manifestat bucuria de a fi împreună cu prilejul aniversării unui secol de la fondarea revistei „Vestitorul” și speranța ca pe viitor astfel de întâlniri să devină o tradiție:
„Este foarte importantă această continuitate. De data aceasta a fost o introducere, dacă într-adevăr dorim binele, dacă avem un gând al speranței, aceasta rămâne un fir roșu prin: rugăciune, comuniune, prin Domnul Înviat care nouă, creștinilor, ne dă o perspectivă. Atunci când comunicăm nu suntem atât de singuri. Comunicați dumneavoastră între dumneavoastră ca jurnaliști, dar atunci când comunicați cu societatea, iar din noianul de știri care creează problematici, teamă și frică, trasați și concluzii care conduc către o speranță devine cu totul deosebit ceea ce faceți. Este foarte important să știm să mergem împreună, să nu ne facem concurențe neloiale, să ne bucurăm de bucuria unuia și să plângem când celălalt este în necaz, să îi fim aproape. Acest lucru se poate întâmpla inclusiv între jurnaliști. Jurnaliștii pot ca să transmită speranță, empatizând și solidarizând. În acest sens, este foarte important ca știrile despre ceva bun să aibă același impact ca cele negative. Să fim împreună, indiferent unde ne desfășurăm activitatea, dincolo de convingerile religioase și să trăim comuniunea binelui făcut!”