0 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Lucrări avansate la pasajul din Piața Cetate

În cadrul lucrărilor la pasajul rutier din dreptul Pieței Cetate, în cursul zilei de azi s-au turnat aproximativ 500 de metri cubi de beton la radierul pasajului.

Constructorul pasajului rutier din dreptul Pieței Cetate lucrează la radierul din zona acoperită, după care se va trece la turnarea pereților de etanșare, situați sub grinzile pasajului și se va lucra la armarea rampei dinspre cartierul Nufărul.

Până în acest moment au fost forați cei 86 de piloți, s-a realizat incinta de palplanșe și s-a săpat rampa dinspre Nufărul. Totodată, a fost finalizat bazinul de retenție a apelor pluviale, bazin situat sub pasajul rutier. Între timp, în zonă au fost realizate și lucrările pentru devierea rețelelor de utilități. Circulația este deviată pe linia de tramvai pentru a se putea executa lucrările aferente acestui obiectiv.

Proiectul face parte din obiectivulde investiții „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea – Etapa II”, fiind implementat de Primăria Municipiului Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

În zona intersecției dintre B-dul D. Cantemir și strada Evreilor Deportați se realizează un pasaj rutier subteran. Aici vor exista două girații la nivelul solului, care vor fi traversate în subteran de un pasaj pe relația D. Cantemir – Centrul Civic. La nivelul solului va exista în continuare o bandă dedicată liniilor de tramvai. Totodată, vor fi executate următoarele categorii de lucrări: realizarea sistemului de irigații, realizarea trotuarelor, piste de biciclete, stații de transport public modernizate precum și plantarea de arbori și arbuști.

Acest pasaj rutier este situat pe una dintre cele mai importante axe de circulație din Municipiul Oradea, respectiv Nufărul – Cantemir – Centrul Civic – B-dul Magheru – str. Republicii – Gară – str. Ștefan cel Mare. Astfel, se dorește fluidizarea traficului rutier în vederea reducerii poluării și creșterii siguranței. Totodată, se are în vedere sprijinirea transportului public de persoane prin reducerea timpilor de parcurs a autobuzelor și tramvaielor și creșterea atractivității transportului public din Oradea.

Obiectivul de investiții este parte componentă a proiectului „Coridorul de mobilitate urbană durabilă din Piaţa Emanuil Gojdu – Piața Cetate, Oradea”, cod SMIS 126217, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Valoarea lucrărilor este de 27.004.232,55 lei fără TVA, finanțarea nerambursabilă fiind de 98% din valoarea cheltuielilor eligibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri