0 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

“Fețele (ne)obișnuite ale Art Nouveau” , la Casa Darvas

Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor, lansează săptămâna aceasta, expoziția ce prezintă patrimoniul Art Nouveau al Serbiei intitulată “Fețele (ne)obișnuite ale Art Nouveau”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Institutul pentru Protecția Monumentelor Culturale din țara vecină.

Expoziția “Fețele (ne)obișnuite ale Art Nouveau” aduce în atenția publicului, șapte clădiri din Subotica, Novi Sad și Belgrad ce evidențiază una dintre principalele trăsături ale mișcării Art Nouveau – decorațiunile. Sunt expuse în total 28 de panouri cu cele mai semnificative clădiri ce prezintă detalii ale stilului Art Nouveau.

Expozița a fost realizată de Institutul pentru Protecția Monumentelor Culturale din Serbia, în calitate de partener în cadrul proiectului cu finanțare din Programul Transnațional Dunărea, intitulat „Întărirea identității culturale în regiunea Dunării pornind de la patrimoniul comun Art Nouveau”, acronimul proiectului fiind Art Nouveau2, derulat de Primăria Municipiului Oradea ca lider de proiect.

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere și clădiri din Oradea ce prezintă similitudini în decorațiuni cu cele din Serbia.

Până pe 15 septembrie, expoziția poate fi vizitată de marți până duminică, în intervalul orar 10-18.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri