-2.2 C
Oradea
4 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Poftiți la înot ! S-a deschis Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”

Reabilitat și modernizat, Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” și-a redeschis porțile , după mai bine de doi ani de reparații.

De ce a durat atât ?

Potrivit municipalității, lucrările au durat mai mult decât termenul preconizat inițial, deoarece, pe parcursul lor au fost semnalate probleme ce au trebuit remediate de către constructori, pentru ca bazinul să fie redeschis în cele mai sigure condiții.

Printre problemele depistate în timpul verificărilor s-au numărat: scurgeri la structura anvelopantă, neconformități la sistemul de filtrare și tratare a apei, mici erori ale pompelor automate de tratare a apei, probleme la sistemul de ventilație, finisaje neconforme, precum și alte probleme legate de automatizarea punctului termic, conform cerințelor celor de la Termoficare SA.

În plus, spune administrația locală, pe parcursul implementării proiectului au avut loc și o serie de modificări care au influențat termenele de execuție: schimbarea normativelor ISU, modificarea prețurilor la materialele de construcții, întârzieri la livrări și pandemia COVID-19.

‘’La momentul punerii în funcțiune a bazinului au apărut probleme, iar pentru a putea fi deschis în condiții de siguranță, am așteptat ca cei desemnați să se ocupe de lucrări, să le remedieze. Nu ne-am dorit să grăbim inaugurarea obiectivului, ci am vrut ca Bazinul Olimpic să fie redeschis atunci când va corespunde din toate punctele de vedere. La constatarea tuturor neconformităților, constructorii au fost notificați să le remedieze în termenele legale, sub sancțiunea aplicării penalităților, conform clauzelor contractuale în vigoare.’’, a precizat Lucian Popa, directorul Direcției Patrimoniu Imobiliar,

Capacitatea arenei sportive este de 828 locuri publice și 11 pentru oficiali, din care 425 locuri la gradena A şi 403 locuri + 11 oficiali la gradena B.

Valoarea totală a lucrărilor a fost de 16.641.200 de lei fără TVA.

Accesul în Bazinul Olimpic:

Accesul în bazin se face prin scanarea abonamentului de înot. Abonatului i se validează o intrare valabilă 1 oră și 30 de minute și i se oferă brățara de acces. La ieșire se scanează din nou abonamentul, iar abonatul predă brățara. Dacă abonatul depășește limita de 1 oră și 30 de minute, vor fi validate automat 2 intrări.

Dacă abonamentul nu va fi scanat de ieșire, la fiecare 1 oră și 30 de minute se va lua câte o intrare de pe abonament. De exemplu, dacă abonatul stă 3 ore și 5 minute în bazin, se vor valida 3 intrări în total. Cronometrarea începe din momentul scanării de intrare a abonamentului, nu din momentul intrării în bazin și se încheie în momentul scanării de ieșire.

Achiziționarea abonamentelor pentru bazin se poate face online pe platforma Eventbook.ro, la sediul CSM Oradea din incinta Oradea Arena (str. Traian Blajovici, nr. 24), respectiv la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu (str. Aleea Ștrandului, nr. 11).

Abonamentul lunar pentru inițiere, precum și cel de perfecționare în înot, atât pentru copii, cât și pentru adulți, costă 250 de lei. Celelalte tipuri de abonamente au un preț de 200 de lei pe lună fiecare.

Programul de activitate pentru posesorii de abonamente:

  • Luni – vineri – între orele 6:00-10:00, 12:30-15:00 și 21:00-23:00
  • Sâmbătă și duminică – între orele 7:00-10:00 și 12:30-18:00
  • Acest program poate suferi modificări în funcție de competițiile sportive și va fi anunțat pe site-ul www.csmoradea.ro, respectiv la bazin.

Programele de inițiere și perfecționare se vor desfășura în continuare în bazinul de 33 metri (bazinul acoperit Crișul).

Având în vedere complexitatea proiectului de reabilitare, nu sunt excluse eventuale mici neconformități, astfel că utilizatorii sunt rugați să le transmită personalului care administrează bazinul în vederea notificării constructorului pentru a fi remediate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri