-2.8 C
Oradea
4 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Un turist polonez a fost salvat de pe Cheile Galbenei

Printr-un apel la 112, primit marți seara, în jurul orei 18 și 30 de minute, a fost solicitată intervenția Salvamont pentru ajutorarea unui cetățean polonez, accidentat pe traseul Circuitul Cheilor Galbenei, situat în zona turistică Padiș, din masivul Bihor.

După ce s-a identificat locul exact al accidentului, în zonă a fost mobilizată patrula Salvamont care asigură permanența în Poiana Glăvoi.

O oră și jumătate mai târziu, echipa de salvatori a ajuns la victimă și a constatat că bărbatul prezenta o luxație de umăr și că acuza dureri puternice.

I-a fost acordat primul ajutor iar apoi grupul din care făcea parte a fost condus până la punctul Salvamont din Glăvoi.

Deoarece după imobilizarea umărului, starea accidentatului se îmbunătățise substanțial, polonezii au precizat că nu doresc chemarea unei ambulanțe și au plecat mai departe, la cabana unde erau cazați.

Trasee dificile, intervenții aproape zilnic

Reprezentanții Salvamont-Salvaspeo Bihor, atrag atenția turiștilor, că traseul respectiv este unul dintre cele mai solicitante din zona turistică Padiș, atât ca lungime cât și ca diferență de nivel, vremea caniculară şi ploile abundente din ultima perioadă fiind un handicap suplimentar pentru temerari.

Drept urmare, traseul trebuie abordat cu prudență și numai de persoane cu experiență în turismul montan pedestru. De asemenea, echipamentul corespunzător este esențial.

În ultimele două săptămâni, salvamontiștii bihoreni au avut aproape zilnic intervenții pe acest traseu, în cele mai multe cazuri fiind vorba de persoane epuizate fizic și deshidratate, factori favorizanți pentru producerea de accidente grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri