3.9 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Turist accidentat în peștera Vadu Crișului

Sub incidența a două coduri, Portocaliu pentru caniculă și Galben pentru furtună, două echipe ale Serviciului Județean Salvamont-Salvaspeo Bihor sunt implicate în intervenții destul de dificile.

Bărbat accidentat în peștera Vadu Crișului

Patrula Salvamont care asigură permanența în zona Defileului Crișului Repede desfășoară o intervenție salvaspeo în peștera turistică Vadu Crișului, M-ții Pădurea Craiului.
Din primele informații furnizate, se pare că victima se află destul de departe de intrarea în peșteră, mai precis în Sala Iadului, nume suficient de sugestiv pentru a descrie dificultatea evacuării cu o targă a accidentatului, cu atât mai mult cu cât victima, un bărbat de 50 ani, e destul de masivă. Din fericire, grație procedurilor de prevenție Salvamont-Salvaspeo, peștera este deja echipată pentru salvări speologice fapt care face mult mai ușoară evacuarea persoanelor accidentate.

Un alt turist a suferit o fractură de picior, lângă Cascada Vârciorog

În paralel, la solicitarea expresă a ISU și SJ Salvamont-Salvaspeo Alba, patrula Salvamont Bihor care asigură permanența în zona turistică Vârtop, intervine alături de SMURD Câmpeni-Alba, în ajutorul unui turist care se pare că a suferit o fractură de picior, în imediata apropiere a Cascadei Vârciorog, com. Arieșeni, jud. Alba.

Up-date – ora 18:00

Din fericire, în cazul intervenției salvaspeo nu a fost nevoie de manevre tehnice, victima reușind să se deplaseze asistat până la ieșire. Cabina ghidului peșterii a fost transformată în punct medical improvizat, iar echipajul Serviciului de Ambulanță Județean sosit de la Aleșd i-a administrat un tratament perfuzabil, care a permis deplasarea pacientului până la ambulanță ,fără să fie imobilizat în targă.

În intervenția de la Cascada Vârciorog, persoana accidentată a fost imobilizată rapid și a fost transportată până la ambulanța SMURD Câmpeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri