3.9 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Sancțiuni pentru transportatorii de persoane

Luni, în intervalul orar 06.00 – 09.00, poliţiştii rutieri şi polițiștii de ordine publică cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat pe drumurile publice din județul Bihor, în cadrul unei acțiuni desfășurată la nivel național, pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane.

Activitățile polițiștilor au vizat verificarea documentelor necesare efectuării transportului de persoane de către operatorul de transport şi de către conducătorul auto și prevenirea conducerii sub influența alcoolului a unor astfel de vehicule.

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate 96 de autovehicule destinate transportului de persoane, fiind testați cu aparatul etilotest toți conducătorii auto verificați.

În urma testărilor, nu a fost depistat niciun conducător auto care să fi consumat alcool înainte să se urce la volan în timp ce efectua transport de persoane.

Totodată, în urma neregulilor constatate au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, din care două pentru nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă, conform prevederilor O.G. nr.37/2007 și trei potrivit O.U.G. nr.195/2002, pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, cu amenzi în valoare totală de 18.870 de lei.

Polițiștii bihoreni continuă astfel de activități pentru responsabilizarea conducătorilor auto, având în vedere apropierea debutului noului an școlar, când valorile de trafic vor fi mai mari. Scopul acestor acțiuni este scăderea riscul rutier și adoptarea de către conducătorii auto a unui comportament preventiv în trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri