7.2 C
Oradea
1 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe străzi din Oncea și Grigorescu vor fi asfaltate

Încă 11 străzi urmează să fie modernizate în Oradea, dintre care opt sunt în Cartierul Grigorescu și trei în Cartierul Oncea.

Consiliul Local a aprobat studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea străzilor respective, a căror lungime însumată este de cca 2,5 km, valoarea lucrărilor fiind 16,6 milioane lei.

„Încercăm în permanență să creștem numărul străzilor modernizate din municipiu. Procedura va fi aceeași ca la celelalte străzi aprobate în Consiliul Local: va urma organizarea licitației pentru proiectarea și execuția acestora, după care în primăvara anului viitor vor începe lucrările. În acest moment avem peste 100 de străzi în diferite stadii de lucru, 24 în faza de execuție și 79 în stadii de expertiză, studiu de fezabilitate sau achiziție”, a precizat primarul Florin Birta.

Cele 11 străzi, ai căror indicatori au fost aprobaţi azi, sunt: str. Episcop Efrem Beniamin, str. Episcop Petru Hristofor, str. Gh. Ciuhandu în cartierul Oncea și străzile Valentina Boștină, Nicolae Toma, Ștefan Augustin Doinaș, Zaharia Macovei, Ivanyi Odon, Vasile Vartolomei, Hadrian Daicoviciu și Iustin Popfiu în Cartierul Grigorescu.

În prezent, aceste străzi se află într-o stare tehnică nesatisfăcătoare, au carosabilul pietruit, nu există trotuare și nici șanțuri de colectare a apelor pluviale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri