8.9 C
Oradea
28 februarie 2024
spot_img

O tânără din Oradea a ajuns în spatele gratiilor după ce a înșelat lumea cu diferite cazuri sociale prezentate pe internet

BĂNUITĂ DE FALS INFORMATIC ȘI ÎNȘELĂCIUNE, REȚINUTĂ DE POLIȚIȘTII BIHORENI

O orădeancă, bănuită că ar fi prejudiciat zeci de persoane, cu peste 40.000 de lei, prin înșelăciune și fals, reținută de polițiștii bihoreni și arestată de magistrați.

Marți, 25 octombrie, în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au dispus reținerea, pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de o femeie de 33 de ani, din Oradea, județul Bihor, bănuită de comiterea infracțiunilor de fals informatic în formă continuată și înșelăciune în formă continuată.

În urma cercetărilor efectuate în acest caz, în care polițiștii de investigare a criminalității economice bihoreni s-au sesizat din oficiu, a reieșit că, în perioada noiembrie 2020 – octombrie 2022, orădeanca de 33 de ani ar fi creat o practică din exploatarea vulnerabilității publicului la prezentarea unor cazuri sociale, privind copii cu probleme grave de sănătate, familii defavorizate, aflate într-o situație materială precară, copii orfani, animale aflate în suferință și profitând de aceste circumstanțe, ar fi preluat o serie de anunțuri promovate pe diverse pagini de socializare, care prezentau cauze umanitare reale și ar fi modificat conturile bancare ale beneficiarilor reali, înlocuindu-le cu conturile personale, pentru a-și însuși, fără drept, banii din donații.

Totodată, aceasta este bănuită că s-ar fi recomandat, în mod mincinos, ca fiind reprezentană a unei fundații umanitare și ar fi solicitat bani diverselor persoane fizice sau juridice, tot sub pretextul ajutorării unor persoane în suferință.

Până în prezent, polițiștii de investigare a criminalității economice bihoreni au identificat 190 de persoane care au fost prejudiciate astfel, prejudiciul total provocat fiind estimat, momentan, la peste 40.000 de lei.

Tot marți, 25 octombrie, pentru documentarea și probarea activității infracționale a celei în cauză, polițiștii de investigare a criminalității economice bihoreni au efectuat o percheziție domiciliară, în urma căreia au fost descoperite opt medii de stocare, respectiv telefoane mobile și laptop-uri, care au fost ridicate în vederea cercetărilor.

În cursul aceleiași zile, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au prezentat-o pe femeia de 33 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele femeii un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celei în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri