8.9 C
Oradea
28 februarie 2024
spot_img

Drumul spre platoul Glăvoi din Padiș va fi modernizat. Va fi construită și o parcare.

Turism de calitate în zona Pietroasa – Glăvoi

Sursa foto www.cucortu.ro

Consiliul Județean Bihor intenționează să realizeze un proiect de dezvoltare a unui turism de calitate în zona Padiș – Glăvoi din Munții Bihor, în scopul creșterii atractivității zonei pentru turiști.

În cadrul ședinței ordinare de joi, 27 octombrie, s-a mai realizat un pas pentru acest obiectiv. Consilierii județeni au aprobat solicitarea Consiliului Județean Bihor către Primăria Pietroasa, pe raza căreia se află platoul Glăvoi, de trecere a unei suprafețe de teren de 67.147 mp din proprietatea comunei în proprietatea publică a Județului Bihor.

În cadrul proiectului se are în plan amenajarea drumului de acces către Platoul Glăvoi, din DJ763. Totodată, înainte de coborârea spre platou, ar urma să se amenajeze o parcare. Astfel, toți cei care doresc să parcurgă traseele care pornesc din Glăvoi sau să înnopteze în zonă, vor avea un spațiu dedicat pentru parcarea mașinilor. Se vor evita astfel situațiile din prezent, când mașinile sunt parcate direct pe platou, printre corturi. Cei care doresc să campeze, vor avea posibilitatea să staționeze la marginea platoului pentru a-și descărca echipamentele, ulterior mașina fiind dusă la parcarea amenajată.

În plus, în cadrul proiectului se are în vedere amenajarea unor dușuri și toalete ecologice, astfel încât să existe servicii corespunzătoare unui turism civilizat.

În perioada următoare, Serviciul Proiecte cu Finanțări Nerambursabile din cadrul Consiliului Județean Bihor va căuta axe de finanțare cu fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri