8.9 C
Oradea
28 februarie 2024
spot_img

20 de persoane cu deficiențe de vedere au făcut un tur ghidat multisenzorial al obiectivelor turistice

20 de persoane cu deficiențe de vedere au făcut un tur ghidat multisenzorial al obiectivelor turistice

Oradea Heritage, în colaborare cu Asociația pentru Dezvoltare Urbană, a organizat astăzi un tur ghidat din cadrul proiectului „Oradea pentru toți” – proiect de accesibilizare turistică pentru nevăzători. Astfel, 20 de persoane cu deficiențe de vedere au parcurs un traseu al principalelor 8 clădiri monumente de patrimoniu și ecleziastice din Oradea, respectiv Casa Darvas – Teatrul Regina Maria – Palatul Primăriei Oradea – Sinagoga Neologă Sion – Palatul Vulturul Negru – Biserica cu Lună – Palatul Moskovits Adolf cu fiii – Palatul Episcopal Greco Catolic.

Aceștia au fost însoțiți de ghizii voluntari Alex Trandafir, Daria Voichescu, Damaris Maier, Sebastian Sava și Maria Costea care le-au prezentat obiectivele menționate.

„Avem obligația de a depune efortul pt a oferi tuturor persoanelor să se bucure de frumusețea patrimoniului cultural. Cu atât mai mult celor nevăzătoare pt că sunt privați de imaginea oferită de frumusețea palatelor și a Casei Darvas. Informațiile despre obiectivele turistice vor fi disponibile în toate locatiile Oradea Heritage’’, a precizat Angela Lupșea, directorul Oradea Heritage.

Proiectul numit „Accesibilizarea turistică a centrului istoric din Oradea pentru persoanele cu deficiențe de vedere’’, cunoscut și ca „Oradea pentru toți”, și-a propus să accesibilizeze principalele obiective istorice ale centrului istoric al municipiului Oradea pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Acest proiect a fost finanțat în cadrul programului „Corpul European de Solidaritate” și este implementat de o echipă de tineri voluntari cu experiență în ghidajul turistic la nivel local, susținuți de Oradea Heritage și Asociația pentru Dezvoltare Urbană -ADU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri