13 C
Oradea
29 februarie 2024
spot_img

Trupa OMEGA 60, omagiată printr-o expoziție la Muzeul Orașului Oradea

La Muzeul Orașului Oradea se deschide pentru vizitare, începînd cu 9 decembrie , expoziția itinerantă OMEGA 60, organizată de Orașul Szentes (Ungaria), Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal și Fundația Varadinum.

Dedicată cunoscutei trupe de muzică din Ungaria, Omega, la împlinirea a 60 de ani de la creare (23 septembrie 1962), expoziția OMEGA 60 își propune să ilustreze această perioadă din viața formației prin intermediul unor obiecte și publicații originale din epocă. Cea mai mare parte a colecției este deținută de colecționari privați și a fost completată de obiectele personale ale membrilor.

Activitatea și succesul trupei reprezintă una dintre cele mai importante pagini din istoria muzicii rock maghiare: Omega a fost prima trupă maghiară în Marea Britanie, a avut cel mai bine vândut album în Ungaria și în străinătate, a dat primul spectacol cu laser pe o scenă din Ungaria, a scos primul CD și DVD din Ungaria etc.

Expoziția a fost deschisă pentru prima dată la Szentes (Ungaria) (8 mai și 5 iunie 2022), apoi a fost dusă la Őriszentpéter, unde vizitatorii au putut vedea expoziția în perioada 12-31 august 2022, în cadrul evenimentului Zilele Omega, iar la Oradea va fi deschisă pentru public în perioada 9 decembrie 2022 – 15.01.2023.

Vernisajul expoziției va avea loc în 8 decembrie, ora 16.00, la Muzeul Orașului Oradea, curatori fiind Arató Mátyás și dr. Ionuț Ciorba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri