8.9 C
Oradea
28 februarie 2024
spot_img

Mașinile de la Salvamont vor avea dreptul la girofar. Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege prin care autovehiculele aparţinând serviciilor publice Salvamont şi Salvaspeo sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase. Legea merge la promulgare.

Proiectul de lege prin care să poată fi folosite semnalele acustice și luminoase se afla în Parlamentul României din 2014. Serviciile Salvamont din România au deja în dotare autospecialele cu semnale acustice și luminoase, dar legislația nu le permitea pornirea girofarului și a sirenelor care ar ajuta la scurtarea timpului de intervenție.

Mă bucur să vă anunț că legea care permite vehiculelor Salvamont să se poată deplasa pe drumurile publice cu girofarul pornit pentru a-și croi mai ușor drum spre victimele care au nevoie de ajutor, a fost astăzi adoptată de Parlament, după 8 ani de așteptare! O lege mult așteptată de salvatorii montani, pentru care am depus mult efort cât am fost deputat, iar apoi, am insistat pe lângă colegii deputați să nu uite de proiect.

În caz de accidente, fiecare minut, fiecare secundă contează și poate face diferența dintre viață și moarte, dintre o viață normală și una afectată de tot felul de urmări nefaste ale unor accidente montane. În 2014, în primul meu mandat de deputat, depuneam o inițiativă legislativă prin care ceream ca vehiculele Salvamont să poată utiliza mijloacele speciale de avertizare luminoasă și sonoră pe care le au în dotare, adică, girofarurile, atunci când se deplasează pe drumurile publice spre a interveni pentru salvarea victimelor. Această lege este foarte importantă pentru că duce la creşterea şanselor de supravieţuire şi recuperarea a victimelor accidentelor în care aceste servicii sunt abilitate să intervină, prin scăderea timpului de reacţie. De asemenea, se reduce riscul de coliziune a acestor salvatori cu ceilalţi participanţi la trafic. Mulțumesc colegilor deputați, care astăzi au făcut ceea ce trebuia făcut de mulți ani! Mulțumesc Serviciului Salvamont, pentru activitatea lor susținută de a salva vieți, și pentru că mi-au fost alături în acest demers!“, a declarat Florica Cherecheș, cea care a inițiat proiectul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri