13 C
Oradea
29 februarie 2024
spot_img

Parcul Tineretului a fost amenajat

Au fost recepționate lucrările de amenajare a Parcului Tineretului

La finalul lunii trecute au fost recepționate lucrările de amenajare a Parcului Tineretului, care se întinde pe o suprafață de 1,5 ha.

Proiectul a fost implementat pe o suprafață totală de 15.703 mp, în zona de pădurice situată pe strada George Bacaloglu, fiind votat și finanțat în cadrul programului de bugetare participativă.
Dacă înainte de începerea lucrărilor, terenul era unul neamenajat, cu vegetația crescută spontan, acum acesta s-a transformat într-un adevărat spațiu de recreere pentru locuitorii zonei, un spațiu cu locuri de joacă pentru cei mici, cu zone de relaxare, dar și cu facilități de agrement și sport.

Astfel, parcul a fost dotat cu terenuri de sport multifuncționale, nocturnă, loc de joacă, alei asfaltate, zone verzi, mobilier urban și iluminat cu LED, deservind cele aproximativ 300 de locuințe individuale din zonă.

De asemenea, zonele verzi au fost plantate cu 132 arbori din speciile: stejar, arțar, pruni ornamentali, catalpa, iar zonele cu pământ au fost însămânțate.
Totodată, s-a montat mobilierul urban: 37 bănci în zona locurilor de joacă, a terenurilor multifuncționale și perimetral aleilor propuse, precum și 11 coșuri de gunoi.

Lucrările de amenajare a parcului au fost realizate de firma Construcții Bihor SA, la valoarea de 2,3 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri