-2.8 C
Oradea
4 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

(Video) Razii de amploare vineri seara, pe șoselele din Bihor. Zeci de permise reținute

Peste 1.700 de persoane au fost legitimate și peste 1.200 de conducători auto testați pentru alcool sau droguri, în cadrul unei ample acțiuni, desfășurată de polițiștii bihoreni, în sistem intergat, alături de jandarmi și reprezentanți ai altor structuri de aplicare a legii.
Au fost aplicate 220 de sancțiuni, au fost reținute 35 de permise de conducere, iar trei persoane, bănuite de infracțiuni cu violență, au fost reținute.                                            
   
Vineri, 30 iunie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat o amplă acțiune în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

De asemenea, acțiunea polițiștilor bihoreni a vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.
 
Astfel, au fost desfășurate 18 acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat, în care au fost implicați 188 de polițiști bihoreni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi, dar și luptătorii de la acțiuni speciale, 54 de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, reprezentați ai I.T.M. Bihor și ai altor structuri de aplicare a legii.
 
În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.754 de persoane și au fost efectuate 1.281 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.
 
În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat, în total, 220 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 83.340 de lei.
 
Totodată, au fost constatate 12 infracțiuni, dintre care două de natură judiciară, șapte la regimul circulației rutiere și trei infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 156 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 60 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 72 pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul în regim de taxi, 13 pentru conducere sub influența alcoolului, cinci pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, iar șase pentru alte abateri.
 
Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 35 de permise de conducere, dintre care 25 pentru depășirea limitelor legale de viteză, opt pentru conducere sub influența alcoolului, unul pentru depășire neregulamentară, iar unul pentru alte abateri rutiere.
 
Sudrigiu / Cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului.
 
Vineri, 30 iunie, pe D.N. 76, în localitatea bihoreană Sudrigiu, polițiștii Secției nr.10 de Poliție Rurală Ștei au depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din municipiul Beiuș, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
Zece Hotare / Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea, deși nu avea acest drept.
 
Vineri, 30 iunie, în afara localității bihorene Zece Hotare, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au depistat în trafic un tânăr de 17 ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.
 
Acțiunile polițiștilor bihoreni continuă, pe întreg parcursul weekend-ului, în sistem integrat, pentru liniștea și siguranța cetățenilor.
 
Alcoolul și drogurile afectează capacitățile unui conducător auto: afectează judecata (în special capacitatea de a aprecia corect distanțele, precum și nivelul de risc), induc vigilență scăzută, reacție întârziată, somnolență și scăderea acuității vizuale.
 
Legislația rutieră prevede pentru conducătorii auto depistați la volan cu o concentrație alcoolică în aerul expirat de până la 0,40 mg./l alcool pur în aerul expirat o sancțiune contravențională cu 9 – 20 puncte de amendă (între 1.305 – 2.900 de lei) și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, iar pentru cei care depășesc această concentrație alcoolică în aerul expirat, fapta va fi încadrată ca infracțiune, care se pedepsește, potrivit Codului Penal, cu închisoare între 1 și 5 ani.
Aceeași pedeapsă se aplică și în cazul conducerii vehiculelor sub influența substanțelor interzise!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri