-2.8 C
Oradea
4 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Alte două proiecte de reabilitare a unor unități de învățământ, aprobate în Consiliul Local Oradea

Alte două proiecte de reabilitare a unor unități de învățământ, aprobate în Consiliul Local Oradea

Primăria Oradea continuă investiții în sistemul educațional și implicit în unitățile de învățământ pentru a conferi calitate și condiții moderne preșcolarilor și elevilor. Astăzi, consilierii locali au aprobat depunerea proiectului, a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) și a indicatorilor tehnico-economici la faza DALI în vederea reabilitării Școlii Gimnaziale Juhasz Gyula.

Prin implementarea proiectului se țintește creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinația de unități de învățământ.

Astfel, se propune ca respectiva clădire să aibă spații moderne, curate și multifuncționale, din care se vor elimina finisajele parazitare, iar exteriorul degradat să fie curățat și reabilitat.

Valoarea totala a investiției: 8.820.715,53 lei fără TVA, iar durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni.

Se reabilitează și clădirea în care funcționează Creșele nr. 9 și 12 din Oradea

Aleșii locali și-au dat girul, tot astăzi, și pentru depunerea proiectului, a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) și a indicatorilor tehnico-economici la faza DALI pentru reabilitarea clădirii în care își desfășoară activitatea creșele nr. 9 și 12 din Oradea, str. Poieniței, nr. 2A.

Prin proiect se are în vedere: aplicarea unor soluții de termoizolație eficiente, schimbarea tâmplăriilor cu soluții eficiente și refacerea completă a instalațiilor termice; reabilitarea instalațiilor pentru prepararea, distribuția şi utilizarea agentului termic pentru încălzire şi a apei calde de consum, a sistemelor de ventilare şi climatizare, a sistemelor de ventilare mecanică cu recuperarea căldurii, inclusiv sisteme de răcire pasivă, precum şi achiziționarea şi instalarea echipamentelor aferente şi racordarea la sistemele de încălzire centralizată (Punct termic).

Valoarea totală a investiției: 5.414.570,35 lei fără TVA, cu o durată de execuție a lucrărilor de 24 de luni.

Cele două proiecte vor fi depuse spre finanțare în cadrul apelurilor de proiecte PRNV/2023/312.A/1 prin Programul Regional Nod-Vest 2021-2027, Obiectiv de politică – OP2 – O Europă mai verde, rezilientă, cu emisii reduse de dioxid de carbon care trece la o economie cu zero emisii de carbon, prin promovarea tranziției către o energie curată și echitabilă, a investițiilor verzi și albastre, a economiei circulare, a atenuării schimbărilor climatice și adaptării la acestea, a prevenirii și gestionării riscurilor și a mobilității urbane sustenabile, inclusiv clădiri de patrimoniu, Prioritate P3 – O regiune cu localități prietenoase cu mediul, Obiectiv specific – RSO 2.1 – Promovarea eficienței energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (FEDR), Acțiunea b) Sprijinirea eficienței energetice în clădirile publice, inclusiv clădiri de patrimoniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri