8.9 C
Oradea
1 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Ziua Independenței Ucrainei, marcată de refugiații care au rămas în Bihor. Banca pentru Alimente Oradea continuă să îi sprijine

Ziua Independenței Ucrainei, marcată de refugiații care au rămas în Oradea și jud. Bihor. Banca pentru Alimente Oradea continuă să îi sprijine

Banca pentru Alimente Oradea a sărbătorit joi, 25 august, Ziua Independenței Ucrainei împreună cu partenerii – Asociația Filantropia Oradea și Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului în cadrul unui eveniment organizat pentru refugiații ucraineni de pe teritoriului județului Bihor. Evenimentul, care a adunat aproximativ o sută de persoane, a cuprins o serie de activități dedicate celor care au fugit din calea războiului, printre care s-au numărat jocuri, ateliere de gătit și pictură și, bineînțeles, momente artistice.

„Copiii s-au bucurat foarte mult, mâncare a fost delicioasă, am degustat mâncare tradițională ucraineană, cei prezenți au pregătit fel și fel de preparate, care mai de care mai gustoase. A fost un moment emoționant, dar și trist, în același timp, și pot să îi înțeleg, acești oameni au sărbătorit Ziua Independenței țării lor ca refugiați în altă țară, pentru că a lor este în război’’, a precizat Roxana Husztik, manager operational în cadrul Băncii pentru Alimente Oradea.

Această activitate a marcat finalul programului „BINE 360”, un program prin care, timp de 9 luni, Fundația Comunitară Oradea a oferit suport în dezvoltarea capacității organizaționale celor trei organizații care au găzduit evenimentul.

“Bine 360” este un program finanțat de People in Need, coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR și implementat la nivel local de către Fundația Comunitară Oradea.

De la începutul conflictului, Banca pentru Alimente Oradea a donat peste 200 de tone de produse alimentare și nealimentare către refugiații din regiunea noastră și din Ucraina, acestea fiind echivalentul a nu mai puțin de 400.000 de porții și continuă să sprijine organizațiile partenere care acordă ajutor și acum refugiațiilor din Bihor. Numărul persoanelor sprijinite de Bancă, într-un an și jumătate de la izbucnirea stării conflictuale, a variat între 1.600 și 3.800, în fiecare lună.

Despre Banca pentru Alimente Oradea:

Banca pentru Alimente Oradea este o asociație non-profit cu scopul reducerii risipei alimentare și a sărăciei în județele Bihor, Sălaj, Maramureș și Satu Mare. În doar 3 ani de activitate, aceasta a salvat de la risipă 2038 de tone de alimente pe care le-a donat asociațiilor și fundațiilor cu programe social-caritabile dedicate beneficiarilor din categorii defavorizate. În prezent sunt susținute 130 de organizații prin care ajutoarele donate lunar ajung la peste 30.000 de persoane în nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri