-2.2 C
Oradea
4 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Incendiu de proporții în cartierul Episcopia. Pompierii s-au luptat mai bine de nouă ore cu flăcările

Incendiu de amploare pe strada Matei Corvin din Oradea

Peste 30 de pompieri militari din cadrul subunităților orădene ale ISU Bihor au acționat peste nouă ore, pentru stingerea și înlăturarea efectelor unui incendiu de amploare, izbucnit în cursul zilei de miercuri, 20 septembrie, la o gospodărie de pe strada Matei Corvin din Oradea.

Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor (ISU Bihor) în jurul orei 15.10, moment în care, la fața locului au fost mobilizați operativ pompierii militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu ambulanța SMURD a subunității.

După executarea recunoaşterii, echipajele au constatat că ardeau generalizat și deosebit de violent, un grajd, un șopron, un autoturism și sute de baloți de fân și lucernă, flăcările alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile ameninţând să se propage la locuință și o altă anexă din cadrul gospodăriei, precum și la casa învecinată și la un garaj.

Dată fiind amploarea incendiului, forțele și mijloacele de intervenție au fost suplimentate în cel mai scurt timp, astfel că, peste 30 de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea au acționat cu patru autospeciale de stingere și două autospeciale tip Abroll pentru localizarea și lichidarea focarelor, respectiv pentru protecția locuințelor și a celorlalte construcții din proximitatea focarelor.

Acțiunea de stingere a fost îngreunată de existența numeroaselor materiale combustibile ce au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajări masive de gaze şi fum.

Pe timpul intervenției, pompierii militari paramedici au acordat îngrijirile necesare proprietarului gospodăriei, care a sufeerit un atac de panică, bărbatul refuzând transportul la spital.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 18.00, forțele de intervenție acționând în continuare, până după miezul nopții, pentru căutarea și lichidarea focarelor ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

Pompierii militari au reușit să salveze casa proprietarului și anexa lipită de clădirile în flăcări, locuința învecinată, aflată la circa doi metri de focare, un garaj și circa 80 de baloți de fân și lucernă.

În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un conductor electric defect, au ars șopronul și grajdul, un autoturism, doi viței, peste 500 de baloți de fân și și lucernă, peste o tonă de cereale, un compresor de aer și un tanc de stocare lapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri