-2.8 C
Oradea
4 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Demarează licitația pentru achiziția serviciilor de supervizare necesare construirii spitalului de boli infecțioase de pe Vlădeasa

Demarează licitația pentru achiziția serviciilor de supervizare necesare construirii spitalului de boli infecțioase de pe Vlădeasa

Primăria Oradea anunță faptul că a fost publicat anunțul de participare cu privire la licitația deschisă având ca obiect „Servicii de supervizare, inginerie, managementul implementării, asistență tehnică – dirigenție de șantier, SSM și verificare atestată pentru obiectivul de investiții Construire și dotare corp clădire destinat secțiilor de boli infecțioase și pneumologie” la noul spital de boli infecțioase și pneumologie, care urmează să fie ridicat pe str. Vlădeasa.

Data limită de depunere a ofertelor în SEAP este 14.11.2023, ora 15:00.

Valoarea estimată a achiziției este de 5.749.793,79 lei.

Informații suplimentare cu privire la această licitație se pot obține accesând site-ul  www.e-licitatie.ro, anunț de participare nr. CN1060254 / 05.10.2023.

De menționat că proiectul noului spital este aprobat spre finanțare prin Planului Național de Redresare și Reziliență – Componenta C12 – Sănătate, fiind cel mai mare proiect din istoria Municipiului Oradea. Acesta este implementat de Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul Primăriei Oradea.

Valoarea totală a proiectul este de 672.473.919,22 lei (TVA inclus), iar finanțarea nerambursabilă este de 95% din valoarea proiectului. Achiziția de proiectare și execuție lucrări aferentă proiectului este în curs, ofertele fiind în evaluare în acest moment.

Spital construit să corespundă cerințelor secolului XXI

Noul spital urmează să fie construit pe un teren de 2,5 hectare, fiind proiectat să corespundă tuturor cerințelor secolului XXI.

Construcția se va ridica pe 4 etaje, va avea minimum 218 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților (ce vor putea fi suplimentate la 295 de paturi, în funcție de necesități). La acestea se adaugă 20 de paturi în regim de spitalizare de zi și 11 paturi pentru terapie intensivă, ajungându-se la un total de minimum 249 de paturi și maximum 326 de paturi.

Capacitățile noului spital de boli infecțioase și pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea sunt formate din zona de spitalizare continuă, spitalizare de zi, zona de îngrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare și un bloc operator.

Spitalul va avea, de asemenea, și un compartiment pentru urgențe, cu cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale deservite: boli infecțioase, pneumoftiziologie, un cabinet pentru vaccinuri și spații pentru deservirea funcției educaționale (sală conferințe, săli studiu, camere pentru rezidenți etc).

Totodată, va avea un compartiment pentru primiri urgențe, cameră de tratament și monitorizare, 3 izolatoare și cu câte o cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale.

Va cuprinde și un ambulatoriu integrat, cu cabinete pentru fiecare dintre specialități, precum și săli de tratamente. În cadrul ambulatoriului se va regăsi și o camera hiperbarică. Ambulatoriul va avea acces direct din exterior, precum și din holul de acces al spitalului. Independent de acesta, cu acces separat de restul spitalului, se va regăsi Dispensarul TBC.

Pentru a oferi servicii medicale complete în specialitățile vizate, noua clădire va cuprinde, pe lângă serviciile necesare tratamentului pacienților internați, și serviciile necesare diagnosticului (imagistică, explorări funcționale, endoscopie bronșică și digestivă).

Accesul auto principal se va realiza direct din strada Vlădeasa, pe ambele laturi ale spitalului. Vor fi 175 locuri de parcare pentru autoturisme și 139 locuri de parcare biciclete, distribuite în parcaj subteran și parcaje la sol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri