0 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” revine și anul acesta în Oradea

Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” revine și anul acesta în Oradea, cu filme din selecția ediției a XVI-a, sub tema „O VIAȚĂ BUNĂ”.

Festivalul va avea loc în acest week-end, între 6 – 8 octombrie, la FIX Makerspace (str. Șirul Canonicilor, nr. 2) și Cetatea Oradea (Corpul F), cu sprijinul co-organizatorului local  Fundația Comunitară Oradea.

Deschiderea festivalului are loc azi, 6 octombrie, de la ora 19:30, la Cetatea Oradea, cu filmul „Iubirea nu e o portocală”, ce are ca temă trauma unei generații de copii din Republica Moldova, crescuți la distanță de părinții plecați la muncă în străinătate. Proiecția va fi urmată de o discuție online cu regizoarea Otilia Babara.

Intrarea este liberă la toate proiecțiile.

Printre documentarele din selecție se regăsesc câteva dintre succesele de public ale ediției din acest an din București, majoritatea prezentate în proiecție unică în Oradea.

Sâmbătă, 7 octombrie, la FIX Makerspace, vor fi proiectate o explorare antropologică a universului romilor corturari („Pocalul. Despre fii și fiice”) și povestea unei familii care a fugit din calea Războiului Civil Sirian și a ajuns în Ucraina („Această ploaie nu se va opri niciodată”).

Duminică, 8 octombrie, tot la FIX Makerspace, „Frontul de est” prezintă o cronică frământată și fragmentată a primelor luni de război în Ucraina,  iar „Iubire, moarte și mărci germane” spune istoria imigranților turci din Germania, din anii ’60 și până în prezent, explorând muzica lor ca un simbol veritabil al comunității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri