0 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Studenții de la Drept au donat sânge pentru semenii lor

Blood (in) Law(s) este o campanie de donare de sânge desfășurată în 7 noiembrie de Asociația Academia Excelenței, reprezentată de Ela Ardelean, în colaborare cu Facultatea de Drept din Oradea, decan Miheș Cristian, ELSA Oradea (European Law Student’s Association), prin reprezentant Anca Maria Corneștean și Baroul Bihor, decan Stancu Adrian, ce au luat decizia de a se implica pentru a răspunde nevoii uriașe de sânge, o nevoie care face deseori diferența dintre viață și moarte.

Donarea de sânge reprezintă un act altruist, de generozitate, solidaritate, umanitate și normalitate ce salvează vieți, iar conștientizarea acestui fapt a fost motivul principal ce a adus cele patru entități în același proiect.

CTS Oradea a fost plin de tineri, studenții Facultății de Drept Oradea ce au răspuns într-un număr foarte mare la apelul făcut de cele patru entități.

“Facultatea de Drept, fiind o instituție care și asumat o componentă de educație, apreciem că educația pentru sănătate și educația pentru susținerea comunității prin activități de acest gen contribuie în mod decisiv la formarea viitorilor absolvenți ai facultății noastre. Avocații, membrii ai Baroului Bihor, au fost invitați să doneze sânge, contribuind astfel atât la salvarea sănătății sau vieții unor persoane, cât și la conștientizarea importanței acestui gest pentru comunitate. Provocarea de a dona sânge și de a susține viața a fost lansată întregii comunități academice a Facultății de Drept (atât studenților, cât și colectivului facultății), respectiv avocaților, membri ai Baroul Bihor. “ -ne transmite domnul decan al Facultății de Drept conf. univ. dr. Miheș Cristian. 

„Mereu am fost o persoană care a militat pentru binele celorlalți. Sănătatea este elementul principal în viața fiecăruia, fără de care nu am putea realiza nimic. Sunt de părere ca mobilizările de acest gen sunt absolut necesare pentru a demonstra că se poate, că oamenii sunt uniți atunci când vine vorba de a ajuta și că împreună putem să salvăm viața unor oameni mai putini norocoși. Sunt mândră că se realizează acest proiect și sper din suflet să ajute cât mai multe persoane care în aceste momente grele se luptă pentru a-și păstra viața. Degeaba am trăi o viată lipsită de orice neajunsuri,daca nu am avea sanatate. Făra ea, nu am putea desfasura nicio activitate din viata de zi cu zi.”, spune președinta ELSA Oradea.

“Baroul Bihor alături de partenerii săi susține campania de donare de sânge Blood (in) Law(s). Cunoaștem că este nevoie permanentă de sânge în spitale, știm cât de importantă este donarea de sânge astfel încât ne-am propus să susținem această cauză care este de o reală importanță pentru persoanele care au nevoie urgentă de transfuzii sanguine, pentru a supraviețui.”, transmite Decanul Baroului Bihor av. Stancu Adrian.

“Lipsa de sânge este o importantă problemă cu care se confruntă sistemul medical din România, întrucât nu există substitut pentru sânge. Conștientizarea și faptul că ne pasă de cei ce au nevoie urgentă de ajutor ne-au motivat să promovăm donarea de sânge în județul Bihor și să contribuim la ameliorarea acestei probleme de sănătate publică făcând apel la colegii de la drept, la domnii profesori și avocați din cadrul Baroului Bihor. Acesta a fost răspunsul nostru la problema gravă: printr-un gest atât de mărunt, dar care pentru unii înseamnă totul, am reușit să umplem Centrul de Transfuzie de tineri dornici să salveze vieți. Încercăm nu doar să fim prezenți ci și să încurajăm donarea de sânge, să subliniem importanța și necesitatea acesteia fiind un gest de umanitate și normalitate.

Țin să mulțumesc domnului Decan al Facultății de Drept, domnului Decan al Baroului Bihor și președintei ELSA Oradea pentru implicare, sprijin și susținere. Le mulțumesc colegilor care au răspuns afirmativ chemării noastre și nu în ultimul rând mulțumiri și celor de la Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea. Sper ca acțiunile de genul acesta să devină o tradiție în comunitatea academică!”, a concluzionat Ela Ardelean.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri