-2.8 C
Oradea
4 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

(Video) Turiști blocați cu mașina în zăpadă. Au refuzat ajutorul Salvamont. Drumuri impracticabile în zonele de munte din Bihor

Turiștii cazați în zonele de munte ale Bihorului s-au trezit duminică dimineața, într-un decor de poveste, creat de zăpadă. Așa că unii în loc să își bea liniștiți cafeaua, s-au apucat să dea jos omătul de pe mașini.

Sursa foto – Facebook Pensiunea Bradet Padiș

În stațiunile muntoase din județ a început să ningă încă de aseară, iar duminică la orele prânzului, stratul de zăpadă depus pe carosabil depășea pe anumite porțiuni 40-50 de centimetri. Astfel, majoritatea drumurilor din Arieșeni și Padiș au devenit pentru câteva ore impracticabile.

Sursa foto – Facebook Pensiunea Bradet Padiș

“Cam așa arată drumul, plin de zăpadă, așteptăm mașinile să ne deszăpezească, am înțeles că sunt la Stâna de Vale, o să vină unde pe prânz, așteptăm.”, a scris pe rețelele de socializare proprietara unei pensiuni din Padiș.

În acest caz, șoseaua a devenit practicabilă abia după ora 12:00, atunci când mașinile de deszăpezire au început să acționeze în zonă, iar turiștii s-au putut întoarce acasă.

Sursa video Facebook Salvamont Salvaspeo

Internauții au făcut haz de necaz și cu privire la intervenția autorităților, care păreau a fi luate prin surprindere și de această dată. Unul dintre șoferi a postat o fotografie în care o mașină de deszăpezire a rămas și ea blocată printre nămeți, tot în zona Padiș.

Turiști blocați la Scărița

Salvatorii montani au verificat zona Glavoi pentru a se asigura că nu sunt turiști respectiv mașini surprinse / blocate în zona. Au găsit în cele din urmă o mașină blocată în care se aflau două persoane, în zona Scărița. Celor două li s-a propus sa fie transportate la Baza Salvamont Padiș dar au refuzat. Turiștii au confirmat că au suficient combustibil și așteaptă utilajul de deszăpezire.

Tot în aceeași zonă, un utilaj de deszăpezire a rămas blocat. Un bihorean le-a cerut autorităților să trimită un tractor care să scoată utilajul împotmolit.

Sursa video Facebook Ioan Moldovan

Recomandări Salvamont Salvaspeo Bihor

În urma condițiilor meteorologice din ultima perioadă, recomandăm turiṣtilor care vor să parcurgă trasee turistice în zona montană a județului Bihor să folosească încălțăminte ṣi haine de iarnă întrucăt la nivelul stațiunilor Stâna de Vale, Padiș, Vârtop s-a depus un strat de zăpdă considerabil. În zonele de creastă unde s-a acumulat zăpadă viscolită grosimea stratului poate depăși 20-30 cm. Este important să țineți cont de avertizările meteorologice!

Țineți cont de condițiile de vizibilitate, programați turele ținând cont de faptul că se întunecă devreme, puteți descărca și folosi trackurile traseelor turistice disponibile pe site-ul salvamontbihor. ro la sectiunea trasee turistice.

Puteți apela Serviciul Salvamont Salvaspeo în caz de accident la nr de tel. 112 ( dispecerat de urgență )

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri