-2.8 C
Oradea
4 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Concert caritabil pentru copilașii bolnavi. Paula Seling și Placido Domingo Jr. vin la Oradea

Asociația 𝐈𝐭𝐚𝐥𝐢𝐚𝐧𝐢 𝐢𝐧 𝐁𝐢𝐡𝐨𝐫 are deosebita plăcere de a vă invita la seara dedicată muzicii, care va avea loc în 26 noiembrie, ora 20:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea.

La acest eveniment extraordinar, pe scenă vor urca o serie de artiști de renume, printre care se numără tenorul Piero Mazzocchetti, baritonul Placido Domingo Jr., tenorul Fabio Andreotti și Paula Seling. Dirijorul acestui spectacol muzical excepțional va fi maestrul Leonardo Quadrini, cunoscut pentru participarea sa frecventă la emisiunile muzicale de pe postul de televiziune RAI.

Pe scenă, alături de acești excepționali și grandioși artiști vor fi și angajații Orchestrei Filarmonicii de Stat din Oradea, precum și cei care fac parte din corul Facultății de Arte a Universității din Oradea, dirijat de Carmen Rus, managerul Filarmonicii orădene și lector la Departamentul de Muzică al Universității din Oradea.

Evenimentul va fi moderat cu grație de cunoscuta prezentatoare TV, Mihaela Tatu, care de câțiva ani, a decis să se stabilească la Oradea.

“Scopul concertului “Muzică pentru viață” este să strângem fonduri pentru tratamentul copiilor din județul Bihor, care suferă de afecțiuni grave, asigurându-le accesul la spitale specializate din străinătate. Prin participarea voastră, puteți contribui la o cauză nobilă și să aduceți speranță în viețile acestor copii.”, a precizat preşedintele Asociației Italiani in Bihor, Antonio Sargenti.

Unul dintre cazuri este cel al unei fetițe în vârstă de doar un an și jumătate. Micuța din Oradea a fost diagnosticată cu leucemie și cancer pulmonar și are nevoie urgentă de ajutor. Spitalul din Trieste a analizat cazul copilei iar tratamentul ar costa mai bine de 25.000 de euro.

“Având o vârstă atât de fragedă, copilul are nevoie de o intervenţie rapidă. De aceea mă bucur că avem acest parteneriat. În acest fel micuţii bolnavi de aici ajung mult mai repede la spitale specializate din Europa”, a explicat episcopul greco-catolic de Oradea, PSS Virgil Bercea.

“Până acum, în urma parteneriatului dintre ONG-ul nostru şi Episcopia Greco-Catolică am reuşit să ajutăm patru copii bolnavi de aici printr-un parteneriat cu spitalul «Burlo Garofolo» din Trieste, specializat în maladii rare şi leucemie”, a concluzionat preşedintele Asociației Italiani in Bihor, Antonio Sargenti.

Revenind la spectacolul muzical, invitații italieni vor încânta publicul cu interpretări magistrale ale cântecelor napolitane și ariilor din opere celebre, în timp ce Paula Seling va aduce bucurie spectatorilor prezenți cu selecții din repertoriul său îndrăgit.

Biletele pentru acest concert sunt disponibile pentru achiziționare pe site-ul Blt.ro, cu prețuri care variază între 100 și 200 de lei, în funcție de locurile alese. Bilete se pot cumpăra accesând link-ul: https://www.blt.ro/muzica-pentru-viata-eveniment-caritabil.html

De asemenea, participanții la eveniment vor avea ocazia să doneze generos în urnele amplasate în interiorul sălii, pe toată durata concertului.

Este important de menționat că la ediția de anul trecut a acestui eveniment, în care au fost invitați 10 tenori din 10 țări diferite, s-au strâns peste 20.000 de euro. Banii au fost folosiți pentru tratamentul unei tinere bolnave de cancer din Oradea, care a beneficiat de ajutor medical specializat la spitalul din Trieste.

Prin continuarea acestui parteneriat, au mai fost sprijiniți alți trei copii care au beneficiat de tratamente în străinătate, datorită organizării altor evenimente caritabile și strângerilor de fonduri susținute de Asociația “Italiani în Bihor” și de Episcopie.

Alăturați-vă și voi acestei cauze nobile și ajutați la salvarea de vieți prin generozitatea voastră! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri