-2.8 C
Oradea
4 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Un bărbat din Oradea a fost reținut pentru evaziune fiscală și delapidare

Un bărbat, administrator al unei societăți comerciale, bănuit că ar fi obținut peste 1,9 milioane de lei, prin evaziune fiscală și delapidare, reținut de polițiștiide investigare a criminalității economice bihoreni.

La data de 13 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au efectuat cercetări, într-un dosar penal, față de un bărbat, de 39 de ani, din municipiul Oradea, bănuit de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată (43 acte materiale) și delapidare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada martie 2019 – februarie 2020, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul Oradea, bărbatul ar fi omis înregistrarea în actele contabile ale societății a veniturilor obținute ca urmare a relațiilor comerciale derulate cu partenerii economici, respectiv a 43 de facturi fiscale emise pentru societățile cliente, în valoare totală de 2.993.309 lei, în scopul sustragerii de la plata a taxelor și impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului, în cuantum de 573.502 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

Totodată, bărbatul este bănuit că, în aceeași perioadă, în scopul obținerii unui folos patrimonial injust, și-ar fi însușit, în interes personal, diverse sume de bani, încasate în conturile societății de la partenerii comerciali, prin transfer bancar în conturile altor persoane, urmată de ridicarea ulterioară a sumelor respective în numerar, prin retrageri ATM și prin efectuarea unor plăți personale nejustificate, în valoare totală de 1.375.540 de lei, prejudiciind astfel patrimoniul societății în cauză cu 1.375.540 de lei.

La data de 13 noiembrie a.c., polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului, de 39 de ani, din municipiul Oradea, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

În cursul acestei zile, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri