3.9 C
Oradea
22 februarie 2024
spot_img

Incendii izbucnite în trei localități bihorene, în interval de circa șapte ore

Incendii izbucnite în trei localități bihorene, în interval de circa șapte ore

Luni și marți, 11 – 12 decembrie, pompierii militari bihoreni au acționat pentru stingerea a trei incendii izbucnite la gospodării situate în comunele Aușeu, Lăzăreni și Tinca.

În seara zilei de luni, 11 decembrie, în jurul orei 20.50, în urma unei sesizări primite prin Sistemul Unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o gospodărie situată în Luncșoara, comuna Aușeu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor a mobilizat imediat, la adresa indicată de apelant, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd, din care două de stingere și unul de prim ajutor, precum și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Aușeu.

La sosirea forțelor de intervenție, ardea deosebit de violent și generalizat, o casă de aproximativ 50 de metri pătrați, existând riscul propagării flăcărilor la o altă locuință situată în imediata proximitate.

Echipajele de pompieri au acționat simultan pentru stingerea incendiului și protecția casei învecinate, reușind, în aproximativ 20 de de minute, să lichideze focarele și să salveze cealaltă locuință expusă riscului de incendiere.

Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat, de jarul căzut din sobă.
Flăcările au afectat în întregime cele două încăperi ale casei și acoperișul acesteia.

În aceeași seară, în jurul orei 19.15, echipajele Gărzii de Pompieri Tinca au intervenit în localitatea Bicăcel, comuna Lăzăreni, unde au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la un șopron din cadrul unei gospodării.

În urma evenimentului, provocat de o afumătoare improvizată în interiorul șopronului, au ars circa 10 metri pătrați din acoperișul construcției, 3 aparate electrice și circa 3 metri pătrați din pazia casei.

În noaptea de luni spre marți, 12 decembrie, în jurul orei 02.30, pompierii Gărzii Tinca au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sobă, la o magazie din cadrul unei gospodării din Girișu Negru, comuna Tinca.

Echipajele de pompieri au evacuat din construcția incendiată, două butelii, prevenind producerea unei explozii și au reușit să salveze din calea flăcărilor, casa vecinului, aflată la mai puțin de un metru de focare și două anexe gospodărești.

Au ars acoperișul construcției, pe o suprafață de aproximativ 25 metri pătrați și bunuri din interiorul acesteia.

Din fericire, în urma evenimentelor menționate, nu au existat persoane rănite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri