3.9 C
Oradea
22 februarie 2024
spot_img

Persoane surprinse și sancționate de Poliția Locală Oradea pentru lipirea de afișe electorale

Persoane surprinse și sancționate de Poliția Locală Oradea pentru lipirea de afișe electorale

În seara zilei de 3 decembrie, agenții Poliției Locale Oradea au surprins trei grupuri a câte 2 persoane, care folosind o mașină a Partidului Uniunea Salvați România (USR) și două mașini ale unor entități private, respectiv Novativ Imobiliare S.R.L și Birou Individual Notarial Renata Dehelean, au lipit în mod ilegal afișe politice în mai multe zone din oraș.

Această acțiune s-a desfășurat în afara perioadei electorale, afișele fiind lipite în principal pe pereții blocurilor în zone precum Parcul Traian, Calea Aradului, B-dul Decebal.

Prin aceste fapte au fost încălcate prevederile HCL nr. 370/2020 privind Regulamentul de organizare și desfășurare a activității de publicitate, reclamă și afișaj în municipiul Oradea, nefiind respectat art. 29, alin. 3-5.

Pentru afișele nelegale amplasate de USR în municipiul Oradea au fost aplicate, până la acest moment, 18 amenzi contravenționale, fiecare în valoare de câte 1000 de lei (minimul prevăzut de actul normativ pentru această faptă).

Procesele verbale au fost întocmite în temeiul prevederilor HCL nr. 370/2020 , sancțiunea fiind prevăzută de art 34, lit. u.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri