3.9 C
Oradea
22 februarie 2024
spot_img

CJ Bihor a accesat un credit de 250 de milioane de lei pentru proiectele de infrastructură rutieră din județ

Finanțare rambursabilă pentru investițiile în infrastructură

Președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, respectiv Călin Gal, au semnat astăzi, 9 ianuarie, un contract de credit de investiții. Creditul s-a încheiat cu Banca Transilvania și este în valoare de 250 de milioane de lei.

„Consiliul Județean Bihor a accesat acest credit pentru a derula într-un ritm susținut lucrările la proiectele de infrastructură cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027, până la decontarea banilor. Execuția unora dintre aceste investiții a început deja de mai mult de un an. Aceste sume sunt necesare pentru a menține ritmul lucrărilor și pentru a finaliza investițiile într-un timp cât mai scurt, redându-le astfel bihorenilor”, a explicat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Durata creditului este de 15 ani, din care 2 ani perioada de tragere și de grație, iar 13 ani este perioada de rambursare.

Lista de obiective cuprinde finanțarea a cinci investiții: (1) drumul de ocolire Oșorhei și reabilitarea DJ 767E Oșorhei – Copăcel, (2) drumurile de ocolire Nojorid și Sântandrei, (3) drumul de ocolire Biharia și drumul de legătură cu Paleu, (4) reabilitare și modernizare DJ 795 Salonta – Tinca și (5) modernizare DJ763 Padiș – Ic – Ponor.

Rata anuală a dobânzii percepute de Banca Transilvania este variabilă și se compune din indicele ROBOR la 3 luni, la care se adaugă marja de 0,90%. Nu se percep alte comisioane sau costuri suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri