13 C
Oradea
29 februarie 2024
spot_img

Obligațiile proprietarilor de animale pe timp de ger. Cei care nu le respectă riscă amenzi de până la 12.000 de lei

Polițiștii bihoreni de la protecția animalelor vă informează despre obligațiile proprietarilor față de animale, pe timp de ger.

Deoarece în ultima perioada gerul persistă în județul Bihor, fiind afectate inclusiv animalele de curte sau de companie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor informează cetățenii despre obligațiile legale în ce privește îngrijirea acestora, pentru a le asigura condiții corespunzătoare.

Pentru ca animalele pe care le dețineți să nu fie afectate de ger, trebuie să le asigurați un adăpost corespunzător, acoperit, astfel încât acestea să nu fie nevoite să doarmă în zapadă, în apă sau în mizerie.

Dacă animalele sunt ținute într-un spațiu neîncălzit, apa trebuie schimbată la câteva ore, deoarece îngheață foarte repede, iar hrana trebuie pusă într-un bol, nu aruncată în zăpadă.

În situația în care prezintă degerături sau sunt inactive, prezentați-le de urgență la un cabinet veterinar.

Este foarte important să aibă posibilitatea de mișcare și să simtă afecțiune, pentru a trece mai ușor peste stresul provocat de temperaturile scăzute.

Amintim faptul că, potrivit prevederilor legale, „deţinătorii de animale au obligaţia de a asigura acestora, în funcţie de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă şi categorie de producţie, următoarele:

a) un adăpost corespunzător;

b) hrană şi apă suficiente;

c) posibilitatea de mişcare suficientă;

d) îngrijire şi atenţie;

e) asistenţă medicală.”

Menționăm că, legea pentru protecția animalelor prevede o sancțiune cu amendă între 3.000 și 12.000 de lei pentru nerespectarea acestor obligații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri