22.2 C
Oradea
21 iulie 2024
spot_img

Crima care a îngrozit Oradea. Suspecții au fost arestați preventiv. Au transportat cadavrul cu taxiul

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

În fotografie: Alin Omuț, Erika Duca și Roxana Gal

Liniștea locuitorilor din Oradea a fost tulburată marți dimineața de zeci de sirene. În urma unui apel la 112, oamenii legii erau anunțați că în fața unui ansamblu de locuințe de pe strada Oneștilor, este parcată o remorcă din care iese un miros înțepător.

Când au ajuns la locul cu pricina, anchetorii au avut parte de o descoperire macabră. În remorcă au dat peste o valiză în care se afla trupul neînsuflețit al Henriettei Toth, o femeie în vârstă de 31 de ani, originară din Valea lui Mihai.

În același context, polițiștii au fost anunțați că în blocul din vecinătate se află o altă tânără care este sechestrată și care are nevoie de ajutor. Când au intrat în apartament, anchetatorii au dat peste R., sora Henriettei. Tânăra fusese bătută crunt și înfometată timp de două săptămâni așa că ajunsese numai piele și os.

Cel care a sunat la 112 a fost Alin Omuț, un tânăr care împreună cu Roxana Gal, concubina lui, și cu Erika Duca, ar fi condus o adevărată rețea de prostituție, în care erau implicate Henriett și sora ei.

Cei trei au devenit suspecți și au fost duși de polițiști la audieri, iar în cursul serii de marți, au fost reținuți pentru 24 de ore. Au urmat mai multe discuții cu procurorii, timp în care, Alin, Roxana și Erika au început să se acuze reciproc unul pe celălalt de faptele comise.

Bătute, înfometate și umilite timp de câteva luni. Fetele mâncau din gunoi

Procurorii au pus cap la cap înformațiile din dosar și au ajuns la concluzia că rețeaua de prostituție condusă de Erika Duca, Alin Omuț și Roxana Gal funcționa, cel puțin din primăvara acestui an. Cele două surori, Henriett și R., locuiau împreună cu proxeneții și ar fi fost bătute în mod repetat și ținute fără hrană, fiind pedepsite astfel pentru lipsa de clienți.

“Au fost ținute în condiții deplorabile, în toaleta imobilului în care locuiau, nu li se oferea mâncare. Spre exemplu la persoana vătămată care acum se află în spital nu i s-a dat mâncare aproximativ două săptămâni. Acestea erau nevoie chiar să consume mâncare din tomberoanele care se aflau în zona blocului unde locuiau.” , a declarat Cristian Ardelean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

De la bătăi la crimă, un singur pas

Supărați că Henriett nu îi mai atrage pe clienți, cei trei proxeneți au decis să scape definitiv de ea. Așa că sâmbăta trecută, pe 8 iunie, în timp ce se aflau într-un apartament din cartierul Nufărul, au ucis-o prin mai multe lovituri. I-au băgat apoi trupul fără suflare într-un geamantan și l-au ținut acolo până luni dimineața, când Alin Omuț a închiriat o remorcă, a băgat valiza în ea, a acoperit-o cu nisip și a comandat un taxi care să-i tracteze remorca până pe strada Oneștilor.

Cu acealași taximetru au plecat și cei trei inculpați, spre noua locație, unde marți dimineața au fost săltați de oamenii legii.

Omor calificat prin cruzimi

Anchetatorii au stabilit că omorul s-a produs prin cruzimi, iar cei trei inculpați sunt acuzați și de tentativă de omor, pentru tratamentul aplicat R., sora Henriettei, care se zbate acum între viață și moarte, pe secția de chirurgie a Spitalului Județean din Oradea. Femeia cântărește aproximativ 30 de kilograme și va avea nevoie de 30-40 de zile de îngrijiri medicale.

“La prezentare, aceasta era intr-o stare de emanciere având fracturi osoase multiple la nivelul fetei și coastelor precum și echimoze și escoriații la nivelul întregului corp. A fost transferată pe o secție de chirurgie. În prezent, pacienta este conștientă și i se administrează tratament medicamentos.”, a declarat pentru oradea24.ro, Lisa Crăiuț, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor.

Pentru faptele lor, Alin Omuț, Roxana Gal și Erika Duca riscă să primească o pedeapsă pe viață, spun procurorii, având în vedere cruzimea cu care și-au torturat victimele.

Miercuri după amiază, cei trei inculpați au fost prezentați în fața completului de judecată și au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Părinții fetelor au aflat de pe internet

La Adoni, satul in care au crescut Henriett și R. s-a așternut liniștea. Părinții celor două spun că au aflat de pe internet despre ce s-a întâmplat pentru că nu au mai vorbit cu ele din martie anul trecut.

În urma cu doi ani, R. a vândut casa părintească și întreaga familie a ajuns pe drumuri. De atunci s-a produs și ruptura dintre ei.

„Nu doresc nimănui să simtă ce simt eu în sufletul meu în aceste momente. Nu am mai vorbit cu ele de doi ani, nu am mai primit niciun telefon de la ele. Numai Dumnezeu știe ce s-a întâmplat. Nu știam exact cu ce se ocupau, dar am bănuit“, a declarat mama victimelor, Katalin Toth.

“Aseară am văzut pe Facebook ce s-a întâmplat. Din martie anul trecut nu am mai vorbit cu Henriett, nu mai știam nimic de ea. Nu am știut cu ce se ocupă. Mi-a spus că merge cu un prieten din Valea lui Mihai, la Oradea, ca să lucreze. Amândouă au lucrat aici la o fabrică, nu le era așa de greu nici aici la noi. Prima oară a plecat R. la Oradea, după care a plecat și Henriett“, ne-a mărturisit Ioan Toth, tatăl fetelor.

Henriett va fi înmormântată cel mai probabil în acest weekend, în satul Cheșereu.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri