22.2 C
Oradea
21 iulie 2024
spot_img

Colectarea medicamentelor expirate provenite de la populație se va face în Staționarul VI al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Primăria Oradea îndeamnă cetățenii să contribuie la protejarea mediului și a sănătății publice prin eliminarea responsabilă a medicamentelor expirate sau neutilizate. În acest sens, dorim să atragem atenția asupra importanței colectării corecte a acestor deșeuri și să informăm populația cu privire la procedurile de predare a acestora.

În Oradea, colectarea medicamentelor expirate sau neutilizate provenite de la populație se face la Staționarul VI al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, situat pe strada Republicii nr. 37, camera 2, spre Boli Infecțioase II. Procesul de colectare are loc în fiecare zi de MIERCURI, între orele 9:00 și 12:00.

Pentru a facilita și eficientiza acest proces, preluarea medicamentelor se va face pe bază de OPIS, care poate fi descărcat de pe site-ul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor.

De ce este important să colectăm corect medicamentele expirate sau neutilizate?

  1. Protecția mediului: Medicamentele aruncate în mod necorespunzător pot contamina solul și apele, având un impact negativ asupra ecosistemului și a vieții acvatice.
  2. Sănătatea publică: Eliminarea incorectă a medicamentelor poate duce la intoxicarea accidentală a copiilor sau a animalelor și poate contribui la dezvoltarea rezistenței la antibiotice.
  3. Respectarea legislației: Este important să respectăm reglementările privind gestionarea deșeurilor farmaceutice pentru a evita sancțiunile și pentru a menține un mediu curat și sigur.

Primăria Oradea mulțumește tuturor cetățenilor pentru implicarea și responsabilitatea de care dau dovadă. Împreună putem face un pas important spre un oraș mai curat și mai sănătos.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor.

Descarcă OPIS-ul pentru predarea medicamentelor: https://spitaljudetean-oradea.ro/locatie_fisiere/2024/06/opis-medicamente-expirate.pdf

Vă mulțumim pentru sprijinul și colaborarea dumneavoastră!

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri