22 C
Oradea
21 iulie 2024
spot_img

Lazar Dobožanov este noul portar al echipei de polo pe apă CSM Oradea

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Lazar Dobožanov este noul jucător al echipei de polo pe apă CSM Oradea. Originar din Serbia, el a semnat un angajament cu valabilitate pentru sezonul competițional 2024/25.

Dobožanov se află la primul contract în România. El este la primul angajament în afara Serbiei. Lazar ocupă postul de portar și sosește la CSM Oradea de la celebra Novi Belgrad, grupare căreia s-a alăturat vara trecută ca înlocuitor pentru Radoslav Filipovic, cel care a apărat buturile lui CSM Oradea în sezonul 2023/24.

Născut pe data de 21 Decembrie 1995, la Novi Sad, Dobožanov a jucat de-a lungul carierei pentru Partizan Belgrad, Steaua Roșie Belgrad (un sezon), Radnicki (cinci sezoane în două perioade diferite) și Novi Belgrad (un sezon).

În sezonul competițional 2023/24, Dobožanov a evoluat la turneul final LEN Champions League, acolo unde a obținut locul 4 alături de Novi Belgrad. Sportivul în vârstă de 28 ani a dobândit o importantă experiență internațională, având 50 apariții în LEN Champions League și 9 în LEN EuroCup.

În campionatul Serbiei, noul portar al CSM Oradea a fost campion național de trei ori: în 2017 cu Partizan Belgrad, în 2021 cu Radnicki, respectiv în 2024 cu Novi Belgrad. El mai are două medalii de argint, respectiv trei de bronz în Superliga Serbiei.

Lazar este component al echipei naționale a Serbiei, alături de care a bifat deja 20 apariții la Campionatele Mondiale, Cupa Mondială și Campionatele Europene. El a fost campion mondial de juniori în 2015 și medaliat cu bronz la Cupa Mondială din 2018.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri