22.2 C
Oradea
21 iulie 2024
spot_img

Centura Nojorid va fi deschisă circulației pe 25 iulie. Urmează lărgirea la patru benzi a DN79, între aeroport și Livada

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

25 DE ZILE PÂNĂ LA DESCHIDEREA CIRCULAȚIEI PE CENTURA NOJORID

Din această săptămână se așterne ultimul strat de asfalt pe varianta ocolitoare a localității Nojorid.

Este ultima etapă înainte de deschiderea circulației pe acest nou tronson de drum județean din zona metropolitană a orașului Oradea, în lungime de 8,4 km.

În a doua jumătate a lunii iulie, vineri, 25 iulie, circulația ar urma să fie deschisă pe centura Nojorid.

De la sfârșitul săptămânii următoare se vor realiza și marcajele.

“Noul drum va prelua o parte din traficul rutier ce tranzitează Nojoridul. Ne pregătim ca după deschiderea circulației să începem și lucrările de lărgire la 4 benzi a drumului național DN 79, de la drumul de Livada și până la aeroport. De asemenea, este necesar ca până în toamnă să se realizeze lucrările de îmbunătățiri funciare. ANIF s-a angajat să realizeze lucrările de decolmatare a șanțurilor și canalelor din zona aeroport – cartier Grigorescu – Nojorid, în așa fel încât apele pluviale să poată fi preluate din zona limitrofă noului drum. Deoarece aceste canale nu funcționează, apele care bălteau în zona Grigorescu au întârziat lucrările la centură.”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Centura Nojorid face parte din rețeaua de centuri din zona metropolitană, fiind finanțată din fonduri europene și din bugetul Consiliului Județean Bihor.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri