22 C
Oradea
21 iulie 2024
spot_img

Tururile gratuite oferite de Visit Oradea, atracție pentru localnici și turiști

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Atât turiștii cât și orădenii, interesați în număr mare de tururile gratuite oferite de Visit Oradea

Începând cu data de 28 iunie, Visit Oradea a reluat campania de tururi ghidate și oferă, în fiecare weekend, tururi ghidate gratuite tuturor turiștilor și orădenilor interesați să exploreze orașul Oradea și atracțiile turistice ale acestuia, alături de ghizi de turism acreditați.

Proiectul, inițiat în 2022 și continuat în vara anului 2023, a avut un real succes, adunând 1.676 de participanți, turiști și orădeni, dornici să descopere istoria și arhitectura orașului Oradea.

Tururile ghidate se vor realiza și în acest an în limba română și durează aproximativ 2.5 – 3 ore, având ca punct de plecare Piața Unirii, o locație emblematică a orașului. La cerere pot fi organizate și tururi în limba engleză sau maghiară. Visit Oradea îi invită să participe la tururile ghidate gratuite și pe tinerii pasionați de turism, pentru o mai bună înțelegere a acestei profesii și pentru a descoperi lucruri mai puțin cunoscute din arhitectura și istoria clădirilor care vor fi prezentate. Tururile sunt realizate în baza unui contract de prestări servicii, de către ghizi de turism acreditați, experimentați în tururi outdoor și indoor.

Tururile ghidate gratuite au loc în fiecare vineri de la ora 18, iar sâmbătă și duminică de la ora 10.00, cu punct de întâlnire și plecare din Piața Unirii. Întâlnirile au loc până în data de 15 septembrie inclusiv.

Tururile vor include următoarele obiective: Piața Unirii, strada Vasile Alecsandri, Palatul Vulturul Negru, Sinagoga Sion (exterior), Piața Ferdinand cu Teatrul de Stat, Casa Poynar, Casele Adorjan, Hotel Pannonia, Casa Darvas-La Roche (exterior), Parcul Traian cu Palatul de Justiție, Clădirea Baroului, Clădirea BNR; palatele iconice de pe strada Republicii – Apollo, Moszkovits Miksa, Stern și Catedrala Romano-Catolică (opțional).

Proiectul dorește să ofere o experiență socială și educativă atât vizitatorilor din toate colțurile țării, dar și orădenilor care doresc să cunoască detalii istorice, culturale și arhitecturale interesante despre Oradea. Această inițiativă Visit Oradea este menită să aducă plusvaloare experienței turiștilor care ne vizitează în această perioadă, fiind totodată și o activitate atractivă pentru orădenii care vor să descopere orașul în zilele de weekend.

Tururile ghidate gratuite vin în întâmpinarea turiștilor și ca un beneficiu în plus la campania de gratuități Oradea cu drag, prin care, turiștii care înnoptează minim două nopți în Oradea se pot bucura de gratuitate la muzee, transport public, și discount-uri la cafenelele și restaurantele partenere la această campanie. Informații suplimentare pot fi obținute pe visitoradea.com sau la adresa de email office@visitoradea.com.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri