22 C
Oradea
21 iulie 2024
spot_img

David Belenyesi și-a prelungit contractul cu CSM Oradea

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

CSM Oradea și David Belenyesi continuă colaborarea. Sportivul originar din Oradea va evolua sub culorile roș-albastre în sezonul 2024/25, al 2-lea consecutiv. De altfel, părțile derulează un angajament a cărui valabilitate se întinde până la încheierea sezonului competițional 2025/26.

În vârstă de 21 ani, născut pe 21 Aprilie 2003, David este un jucător ce poate să acopere mai multe poziții. El evoluează ca inter și extremă, putând fi utilizat pe orice parte.

Împreună cu părinții, pe vremea când avea doar 15 ani, David a luat decizia de a pleca în Ungaria, acolo unde a continuat să practice jocul de polo. El a evoluat la Szolnok, în întrecerile de juniori. Competițiile sportive au fost oprite în primăvara anului 2020, din cauza pandemiei COVID-19.

Belenyesi s-a mutat la Budapesta, acolo unde a debutat în primul eșalon al redutabilului campionat al Ungariei, în sezonul 2020/21. El a jucat pentru UVSE. Aici a petrecut două sezoane, David înregistrând un progres important în joc de pe urma experienței acumulate la această grupare.

În sezonul 2022/23, Belenyesi a evoluat pentru Szolnok. A fost prima stagiune petrecută în totalitate la o echipă de seniori. Alături de gruparea maghiară a evoluat pentru prima dată în cupele europene, jucând în LEN EuroCup. De asemenea, David și Szolnok s-au clasat pe locul 6 în campionatul maghiar.

David a jucat pentru CSM Oradea în calificările Champions League și EuroCup în sezonul 2023/24. De asemenea, a fost finalist în Cupa României și medaliat cu bronz în Superligă.

Totodată, Belenyesi a participat la Campionatul Mondial U20, după care a trecut la prima reprezentativă, alături de care a jucat la Campionatul European și cel Mondial pentru seniori. Actualmente, David se află în programul echipei naționale în încercarea de a prinde un loc în lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri