-2.2 C
Oradea
4 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Scandal la Gepiu. S-au bătut cu pietre și sticle și au ajuns în arest. Printre suspecți este și o femeie

Gepiu / Bănuiți că s-ar fi încăierat și agresat reciproc, tulburând ordinea și liniștea publică, reținuți de polițiștii bihoreni și arestați de magistrați.

Marți, 19 septembrie , în urma administrării probatoriului, polițiștii Secției nr.9 de Politie Rurală Cefa au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de șapte persoane, dintre care cinci bărbați, de 59, 48, 37, 32 și 23 de ani, o femeie de 59 de ani și un tânăr de 17 ani, toți din comuna Gepiu, județul Bihor, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, încăierare și violare de domiciliu.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii le bănuiesc pe cele șapte persoane, membre ale două familii, că, la 10 septembrie, în intervalul orar 20.30 – 21.18, alături de un bărbat de 28 de ani, tot din Gepiu, cercetat de polițiști în aceeași cauză, pe fondul unor neînțelegeri anterioare, ar fi fost implicate într-o altercație, pe drumul de acces din fața a două imobile din localitatea Gepiu, județul Bihor.

Acestea s-ar fi încăierat și s-ar fi agresat reciproc, unele dintre acestea având în mâini bâte, pietre sau sticle de băuturi alcoolice, tulburând, astfel, în mod grav, ordinea și liniștea publică.

De asemenea, membrii uneia dintre familiile implicate sunt bănuiți că, ar fi pătruns, fără drept, în curtea imobilului bărbatului de 59 de ani, iar membrii celeilalte familii sunt bănuiți că ar fi pătruns, fără drept, în curtea bărbatului de 37 de ani, unde ar fi continuat altercația, refuzând să părăsească curțile imobilelor.

Altercația a fost aplanată cu operativitate de polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea, alături de cei ai Secției nr.9 de Poliție Rurală Cefa, de la Secția nr.8 de Poliție Rurală Tinca, de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Salonta și de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, cu sprijinul polițiștilor orădeni de la Serviciul Județean de Poliție Transporturi Bihor și al jandarmilor bihoreni.

În urma altercației, trei dintre persoanele implicate au necesitat îngrijiri medicale, refuzând transportul la spital.

Miercuri, 20 septembrie, cele șapte persoane reținute au fost prezentate de polițiștii Secției nr.9 de Poliție Rurală Cefa la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celor șapte persoane câte un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Totodată, a fost dispusă arestarea preventivă în lipsă a celei de-a opta persoane, respectiv a bărbatului de 28 de ani, din localitatea Gepiu, județul Bihor.

Polițiștii Secției nr.9 de Poliție Rurală Cefa din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor opt persoane.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri