22 C
Oradea
21 iulie 2024
spot_img

275 de insule ecologice digitalizate vor fi montate în Oradea până la finalul anului

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

275 de insule ecologice digitalizate vor fi montate în Oradea până la finalul anului

De luna viitoare, în Oradea va începe montarea a 275 de insule ecologice digitalizate, care vor înlocui incintele metalice actuale pentru deșeuri menajere. Montarea noilor insule se va încheia până la finalul anului.

Aceste eco-insule sunt compuse din 5 module închise pentru fracțiile: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, biodegradabil și rezidual. Acestea vor putea fi deschise cu cardul sau/și cu telefonul mobil de către cetățenii din zona de proximitate.

Principalele avantaje ale insulelor ecologice vor fi: împiedicarea pătrunderii neautorizate, reducerea mirosului, reducerea contaminării fracțiilor de deșeuri reciclabile, golirea eficientă de către operatorul de salubritate (modulele fiind dotate cu senzori de umplere), sistem de contorizare a utilizării celor 5 guri de acces.

Acestea se realizează în baza contractului de finanțare pentru proiectul „Dezvoltare, modernizare și completare a sistemului de management integrat a deșeurilor municipale la nivelul Municipiului Oradea – Etapa 1”. finanțat prin PNRR și Acordul Cadru nr. 70/27.05.2024 privind achiziția de insule ecologice digitalizate, încheiat între municipalitate, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Europlast România S.R.L.

Lucrările de amenajare a platformelor destinate primelor locații încep chiar de mâine, 5 iulie, în cartierul Rogerius.

Locațiile insulelor ecologice digitalizate care vor deservi asociațiile de proprietari se găsesc cu preponderență pe actualele amplasamente ocupate de către incintele metalice pentru depozitarea deșeurilor menajere.

Lucrările de amenajare prevăd operațiuni precum extinderea sau nivelarea platformelor existente unde este cazul, crearea rampelor pentru golirea containerelor de deșeuri.

În anexa atașată se găsesc codurile incintelor metalice care vor fi înlocuite în această etapă cu insule ecologice digitalizate. Principalul criteriu în alegerea locațiilor a fost ca acestea să deservească aproximativ 200 de utilizatori/insula ecologică digitalizată.

Președinții/administratorii asociațiilor de proprietari vor fi contactați de către reprezentanții municipalității, în vederea stabilirii modului de utilizare a insulelor ecologice digitalizate de către cetățenii arondați acestora.

Municipalitatea își cere scuze pentru disconfortul care va fi creat cu ocazia amplasării insulelor ecologice digitalizate și mulțumește cetățenilor din zonele afectate pentru înțelegere.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri