22 C
Oradea
21 iulie 2024
spot_img

Patru tineri din Bihor au vrut să copieze și au fost dați afară din examenul de Bacalaureat

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

În județul Bihor, la proba E)d) a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2024 (proba la alegere a profilului și specializării) au fost prezenți 3617 candidați din 3673 înscriși. Nu au participat 56 candidați.

Patru candidați au fost eliminați: unul de la Liceul Internațional ”Agora” Oradea din Centrul de Examen organizat la Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” Oradea, unul de la Liceul Tehnologic ”Horea” Marghita, din Centrul de Examen organizat la Liceul Teoretic ”Horvath Janos” Marghita, unul de la Liceul Teoretic ”Henri Coandă” Oradea și unul de la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga ” Oradea, din Centrul de Examen organizat la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” Oradea. Schimbul de ciorne, telefonul sau dispozitivul cu căști aflate asupra candidaților au fost motivele eliminării din examen.

Vineri, 5 iulie 2024 se va desfășura proba E.b) la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate de la probele scrise se vor afișa în data de 8 iulie 2024 până la ora 12,00, iar contestațiille se vor depune în aceeași zi în intervalul orar 12,00 – 18,00.

În perioada 09 – 11 iulie 2024 se vor rezolva contestațiile.

Rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale se vor afișa pe data de 12 iulie 2024.

În sesiunile anului 2024, activitățile din cadrul examenului național de bacalaureat se realizează utilizând platforma dedicată evaluării digitalizate.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri